HomeNieuwsBedrijven en personenBRC/IoP-certificaat voor servicecentrum Euro Pool System

BRC/IoP-certificaat voor servicecentrum Euro Pool System

europoolsystem-logoOp 1 juni 2011 heeft het servicecentrum van logistiek dienstverlener Euro Pool System in Venlo het BRC/IoP-certificaat gehaald. Dit is de hoogst haalbare norm voor de verpakking van voedingsmiddelen. De norm richt zich op eisen op het gebied van voedselveiligheid. Euro Pool System streeft ernaar het certificaat ook voor een aantal andere servicecentra te halen.

Op de servicecentra van Euro Pool System worden jaarlijks 620 miljoen blauwe en groene meermalige verpakkingen voor versproducten ingenomen, gewassen en weer uitgegeven. Euro Pool System vindt het belangrijk om in te spelen op de wensen van haar retailklanten. Die wensen zijn vertaald in de BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials. Deze norm werd ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen het British Retail Consortium (BRC) en Institute of Packaging (IoP).

Voedselveilige processen

Met de BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials kunnen verpakkingsbedrijven aantonen dat hun processen voedselveilig zijn. Aspecten die belangrijk zijn voor de norm zijn een gevaren- en risicoanalyse per processtap, het bewaken van kritische punten in het productieproces, hygiëne van het personeel, het onderhoud en de staat van technische installaties, de product- en procesbeheersing en de inrichting en reiniging van de infrastructuur.

ISACert

De geaccrediteerde organisatie ISACert kende begin juni het BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials toe aan servicecentrum van Euro Pool System in Venlo. Daarmee is Venlo het tweede servicecentrum dat aan deze norm voldoet. Voor het servicecentrum in het Belgische Zellik werd dit certificaat al eerder gehaald. En voor het servicecentrum in het Spaanse Nàquera (Valencia) staat het behalen van het certificaat al op de planning. Alle overige 42 servicecentra in Europa voldoen aan alle wettelijke eisen en hebben een gecertificeerd HACCP-systeem (Hazard Analysis and Critical Control Points) op het gebied van hygiëne.

Kijk voor meer informatie op www.europoolsystem.com.

Bron: AGF.nl