HomeMachinesEtiketteren en printenBranding by Banding verpakt veilig, flexibel en tamper evident

Branding by Banding verpakt veilig, flexibel en tamper evident

De nieuwe wind die door verpakkingsland (en de wereld) waait, vraagt om flexibele oplossingen, gericht op efficiëntie, snelheid en hygiëne. Branding by Banding-partners Bandall en Speciaaldrukkerij Max. Aarts hebben om die reden de focus verlegd richting een aantal toepassingen die nu extra aandacht vragen, zoals:

Maken van actieverpakkingen en multipacks

Sociale werkplaatsen zijn tijdelijk gesloten. Dat zijn wél de plaatsen waar de extra handjes werden geboden om bijvoorbeeld actieverpakkingen of multipacks te maken. In sommige gevallen pakken voedselverwerkende producenten dit nu zelf op. Bandall en Max Aarts kunnen hiervoor zeer snel de gewenste machine en het benodigde bedrukte banderolleermateriaal leveren. Vraag om advies, ook als het om huur- of leaseconstructies gaat.

Tijdelijke verhoogde verpakkingscapaciteit nodig

Diverse bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie voelen nu een verhoogde druk op de productie. Bandall banderolleer- en bundelmachines zijn compact, flexibel inzetbaar en gemakkelijk verplaatsbaar. Ze kunnen dus vrij eenvoudig op verschillende fronten worden ingezet. Ook Speciaaldrukkerij Max Aarts kan snel schakelen, zodat snel het juiste banderolleermateriaal voor handen is. Bandall heeft diverse extra machines gereserveerd om de eventuele vraag naar tijdelijke huur of lease op te vangen.

Focus op hygiëne en verlengde houdbaarheid

Producenten maar ook consumenten zijn meer dan ooit op hygiëne gefocust. Dat doet de vraag naar goed en veilig verpakte producten toenemen. Daardoor stijgt ook de vraag naar meer vacuüm verpakte producten. Of het nu vlees, vis, groente of kaas betreft, Bandall banderolleermachines zijn ideaal voor het labelen of etiketteren van vacuüm verpakkingen. Ook als deze onregelmatige vormen hebben doordat producten iets in grootte verschillen of als er sprake is van licht uitstekende delen, zoals bij botten, schelpen of stronken.

Tamper evident verpakken of sealen

Een andere behoefte die direct met hygiënisch verpakken te maken heeft, is tamper evident verpakken. Met een banderol (bedrukt of onbedrukt) wordt een verpakking of doosje geseald. Zolang de banderol goed om de verpakking zit, is de verpakking niet open geweest. Naast de sealfunctie voldoet een bedrukte banderol ook als informatiedrager.

Print & Band-optie levert praktische flexibiliteit op

Een bedrukte banderol is soms al voldoende om diverse productsoorten- of smaken van branding of informatie te kunnen voorzien. Want dankzij slimme printtechniek kan variabele informatie, zoals barcodes en lotnummers, gelijktijdig met het banderolleren op de banderol worden mee geprint. Dat wil zeggen over de gehele breedte en lengte van de banderol.

Continuïteit in alle opzichten waarborgen

Dat zowel Bandall als Max Aarts nu op alle fronten maatregelen hebben getroffen die in alle opzichten continuïteit waarborgen, spreekt voor zich. Zowel op het gebied van productontwikkeling, productie, levering en service.

www.brandingbybanding.com