Bepaalde groenten, zoals bosuitjes, preistronken, bosjes peterselie of selderij, worden vaak onverpakt verkocht. Door de grillige vormen is het etiketteren en ‘branden’ van dit soort groenten niet gemakkelijk. Met de Bandall groente-bander kunnen al deze bosjes, stronken en bundels niet alleen eenvoudig worden gebundeld, maar ook gelabeld en van branding informatie worden voorzien. Een prachtige vorm van Branding by Banding.

De Branding by Banding groente-bander is een modulair opgebouwde Bandall banderolleermachine, die snel en gemakkelijk diverse bosjes groenten bundelt en labelt. Aanvankelijk was deze banderolleermachine speciaal ontwikkeld voor het ‘branden’ en bundelen van trossen bananen.

Van bananen naar bosuitjes, peterselie en selderij

Nadat een Marketing Manager van een Italiaans bedrijf in groente en fruit hier een video van had gezien, bestelde hij dezelfde machine, maar dan voor het bundelen en ‘branden’ van bundeltjes met bosuitjes. Toen dat een succes bleek, ging hij er ook andere onverpakte groente mee banderolleren, zoals bosjes peterselie, prei en selderij. Wederom met succes.

De Branding by Banding-labelmethode van Bandall en Speciaaldrukkerij Max Aarts biedt voordelen op diverse fronten. De bedrukte banderol vervangt touwtjes of elastiekjes voor een volwaardige bundel- en labelmethode. In andere gevallen vervangt de banderol alternatieve verpakkingen, zoals plastic traytjes met zelfklevend etiket of bedrukte plastic zakken. Dankzij het flinterdunne banderolleermateriaal worden er bovendien enorme besparingen gerealiseerd op verpakkingen en verpakkingsmateriaal. Dat past naadloos in de vraag naar meer unieke en tevens milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen te introduceren.

Logo’s, houdbaarheidsdata, recepten en storytelling

Het unieke Bandall banddoorvoersysteem zorgt ervoor dat de bedrukte banderol altijd stevig en strak om de groentebosjes heen zit. De bedrukte banderol zorgt tevens voor de gewenste branding met logo’s, slogans en andere huisstijlkenmerken. Bovendien biedt de banderol meer dan genoeg ruimte voor bijvoorbeeld herkomstgegevens, recepten, barcodes en houdbaarheidsdata. Variërende informatie kan tegelijkertijd met het bundelen op de bedrukte banderol worden mee geprint. Dit kan zelfs op meerdere plaatsen op de banderol en ook over de gehele breedte. Sommige marketeers en handelaren laten ook de achterkant van de banderol bedrukken met bijvoorbeeld het verhaal achter hun bedrijf (storytelling) of recepten met de betreffende groente die de verkoop stimuleren.

Meer inspirerende voorbeelden van diverse Branding by Banding-projecten kunnen bekeken worden op de website. Of breng een bezoek op de Fruit Logistica van 7 tot en met 9 februari op stand D05 (ingeschreven onder de namen Bandall International en Speciaaldrukkerij Max. Aarts).

www.brandingbybanding.com