HomeNieuwsBedrijven en personenBrand treft Belgisch verpakkingsbedrijf AED

Brand treft Belgisch verpakkingsbedrijf AED

Aan het bedrijvenpark De Veert in het Belgische Willebroek heeft een zware brand gewoed in een pand van schrijnwerkerij AED, meldt de lokale politie van Willebroek. Ruim 600 vierkante meter aan bedrijfsoppervlakte ging in vlammen op in een loods waar de bekisting voor audiovisueel materiaal wordt gefabriceerd. Het zou voornamelijk gaan om productiemachines en houten bekistingen en niet zozeer het te verpakken – en dus duurdere – materiaal.

Het vuur ontstond vermoedelijk omstreeks 4.30 uur en kon zich snel uitbreiden door de grote voorraad hout die er aanwezig was. Al snel sloegen de vlammen door het dak. De brandweer van Willebroek moest de hulp inroepen van de omliggende korpsen uit onder meer Londerzeel, Boom, Mechelen, Puurs en Bornem. Er vielen geen gewonden.

Wat de brand veroorzaakt heeft, is voorlopig niet duidelijk. Het Mechelse OM heeft een branddeskundige aangeduid, maar die kon zondagochtend nog nauwelijks vaststellingen doen. De brandweer moet immers eerst nog een tijd nablussen om een heropflakkering te voorkomen.

De firma die in de loods werkzaam is, AED, verhuurt en maakt verpakkingen voor audiovisueel materiaal. Dat laatste wordt echter – op enkele pasmodellen na – in een andere loods bewaard. Die kon wel van het vuur gevrijwaard worden.

Bron: Belga.be/DeMorgen.be