HomeNieuwsBedrijven en personenBranche prijst DS Smith voor opmerkelijke veiligheidsprestaties

Branche prijst DS Smith voor opmerkelijke veiligheidsprestaties

Kartoflex heeft tijdens de algemene ledenvergadering op 16 maart voor de derde keer de Kartoflex Arbo Trofee uitgereikt. De jury besloot dat DS Smith Packaging in Almelo de meest opmerkelijke prestaties op het gebied van arbo heeft laten zien.

Kartoflex zet zich samen met de partners in het Verbond Papier & Karton al jarenlang zeer actief in voor veilig en gezond werken in de kartonnage- en flexibele verpakkingsindustrie. Met de Kartoflex Arbo Trofee zet Kartoflex samen met de leden een extra stap om nog meer grip op branchespecifieke veiligheidsrisico's te krijgen.

Pro-actieve werknemersbetrokkenheid bij veiligheid

“De vestiging van DS Smith in Almelo onderscheidt zich, aldus het juryrapport, vooral doordat DS Smith Almelo voortvarend werkt aan betrokkenheid bij veiligheid. Een van de initiatieven om medewerkers mee te laten denken over verbetermogelijkheden is een meldingssysteem voor onveilige situaties. Onder de noemer OE-DAT-GING-NET-GOED wordt intern steeds meer gemeld en worden hierdoor risico's weggenomen. Het management stuurt hierop en doordat mensen zien dat hun meldingen effect hebben komen ook risico's die niet altijd gezien worden in een RI&E of inspectieronde alsnog in beeld. En vaak is hierbij ook al een oplossing bedacht. Al met al een mooi voorbeeld van een goede implementatie en reden voor het toekennen van de Kartoflex Arbo Trofee 2017!”

Betrokkenheid leidt tot preventieve safety-acties

Edgar Bloem, directeur van DS Smith Almelo: “We zijn heel blij met deze waardering. Met de nodige creativiteit is een registratiesysteem bedacht gericht op optimale interne acceptatie en waarbij mensen worden uitgedaagd om te melden. Het bedrijf krijgt hierdoor ook zicht op bijna-ongevallen. Zowel management als medewerkers zien, als onderdeel van het algemene veiligheidsbeleid, het grote belang van meldingen en pakken samen voor zover mogelijk zaken preventief aan.”

Kijk voor meer informatie op www.dssmith-packaging.nl.