HomeNieuwsBedrijven en personenBrambles wil Ifco Systems overnemen

Brambles wil Ifco Systems overnemen

ifco-2

Brambles Limited, moederbedrijf van CHEP en actief in pallet- en containerpooling, heeft zijn voornemen bekend gemaakt tot overname van het in Nederland gevestigde Ifco Systems, een internationale logistieke dienstverlener en een belangrijke speler op de wereldwijde RPC-markt (container-pooling). Dat meldt Verpakking Totaal.

ifco-logoGroepspresident Dolph Westerbos: “Voor Brambles betekent de overname van Ifco een unieke kans tot uitbreiding van de poolingoplossingen die het bedrijf wereldwijd aan klanten verschaft op twee belangrijke markten: RPCs en pallets. De gezamenlijke onderneming zal zich richten op geografische uitbreiding in samenwerkring met klanten en de ontwikkeling van een groter aanbod van innovatieve producten en diensten, die telers, andere levensmiddelenproducenten en handelaren in staat stellen om dagverse producten aan hun klanten te leveren en de efficiëntie en milieuvriendelijkheid van de aanvoerketen te verhogen.”

Ifco beheert een pool van 112 miljoen RPCs die voornamelijk worden ingezet bij het transport van verse groenten en fruit van telers naar supermarkten. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Amsterdam, terwijl de logistieke activiteiten worden gecoördineerd vanuit Pullach (Duitsland), Houston (Texas) en Tampa (Florida). Het bedrijf heeft RPC-centra in heel Europa, de VS en Zuid Amerika. In de VS bezit Ifco een nationaal netwerk van pallet-beheerdiensten waarmee op jaarbasis circa 200 miljoen pallets gesorteerd, gerepareerd en opnieuw in circulatie gebracht worden. Ifco heeft circa 4.000 werknemers in 23 landen.

Kijk voor meer informatie op www.ifcosystems.com.

Bron: Verpakking Totaal
Foto: Woche der Umwelt