HomeMachinesAandrijven en besturenBrady bewaakt temperatuur machines continu

Brady bewaakt temperatuur machines continu

bradyMet zijn Temperature Indicating Labels (TIL) heeft Brady een gebruiksvriendelijke oplossing geïntroduceerd voor het monitoren van de temperatuur van machines en onderdelen bij routine-onderhoudsbeurten. Zo'n label zorgt voor een onomkeerbare optekening van de hoogst bereikte temperatuur op een apparaat of machine-onderdeel. Wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt, wordt het overeenkomstige bolletje op het temperatuurindicatielabel definitief zwart.

Zo hebben onderhoudsmensen een concreet bewijs van de hoogst behaalde temperatuur. Een TIL is eenvoudig aan te brengen op bijvoorbeeld elektrische motoren, pompen, transformatoren, remmen, batterijen, stroompanelen en boilers. Gewoon de kleefstrip verwijderen en aanbrengen op een droge, schone ondergrond. De labels zijn geschikt voor temperatuurregistratie in een bereik tussen 37°C en 210°C.

Brady, dat opereert vanuit het Belgische Zele, stelt dat het gebruik van Temperature Indicating Labels enkele interessante voordelen heeft in vergelijking met andere registratie-instrumenten. Een continue monitoring is gegarandeerd; geen risico dus op onderbreking van de temperatuurbewaking als gevolg van lege batterijen of stroompannes. Het compacte ontwerp van de labels is een troef op plaatsen waar de ruimte beperkt is en installatie van grotere meetapparatuur onhandig of zelfs onmogelijk is. Dit laatste is vaak het geval bij al wat oudere apparatuur en machines, zodat ook daar de nieuwe Brady-labels een instant oplossing zijn. In geval van temperatuurregistratie op tijdelijke installaties loont de investering in een kostbaar monitoringsysteem niet; toepassing van een TIL is dan een kostenvriendelijk alternatief.

Identificatie- en signalisatiespecialist Brady noemt de labels ideaal voor toepassing in sectoren als de automotive industrie, de lucht- en ruimtevaart, evenals in laboratoria, de farmaceutische industrie, de informatica- en de elektronicasector. De labels zijn er in diverse afmetingen en worden aangeboden in pakketten bestaande uit meerdere vellen met vijf, tien of vijftien labels per vel.

Bron: Metaalnieuws