HomeMachinesAandrijven en besturenBosgraaf bouwt 'speciale machinebouw' verder uit

Bosgraaf bouwt ‘speciale machinebouw’ verder uit

bosgraafBosgraaf Apparaten, een van de grote spelers op het gebied van kaashandling, bouwt het onderdeel ‘speciale machinebouw' verder uit. Directeur Maarten Korver heeft deze taak begin 2008 opgelegd gekregen. De basis voor de uitbouw van het onderdeel vormen onder meer de overname van PWR Pack en vooral een door Korver geïntroduceerde systeemdenkwijze. Volgens Korver zijn veel machinelijnen in de verpakkingsindustrie niet flexibel.

Als een verpakker opdracht krijgt voor een lijn in plastic, kan deze niet zomaar overstappen op een lijn in karton als er een speciale lijn voor plastic is gebouwd. Door te kiezen voor speciale machinebouw kan dit wel. Bij speciale machinebouw wordt niet in lijnen gedacht, maar in systemen die zijn gebaseerd op de massaproductie van de auto- en elektronica-industrie. Daar worden onderdelen op diverse afdelingen verder bewerkt. Dat wilde Bosgraaf Apparaten ook voor de verpakkingsindustrie.

Via een modulair handlingsysteem is dit nu mogelijk. Het systeem transporteert zogenoemde carriers naar diverse bewerkingsunits. Het systeem kan gemakkelijk uitgebreid worden met nieuwe units, zodat het niet moeilijk meer is om over te stappen van karton naar blik of plastic of nieuwe ingrediënten toe te voegen. De overname van PWR Pack heeft Bosgraaf geholpen met de lijn. PWR programmeert pick & place robots die Bosgraaf gebruikt bij de systemen.

Kijk voor meer informatie op www.bosgraaf.net

Bron: MD Weekly