Home Nieuws Bosgraaf bouwt kaaslijn voor Arla Foods

Bosgraaf bouwt kaaslijn voor Arla Foods

Bosgraaf Group uit Joure, gespecialiseerd in innovatieve systemen voor de zuivel- en convenience food industrie, heeft zaterdag 12 januari 2013 met trots aan een groot aantal bezoekers een innovatief kaasperssysteem gepresenteerd. Het Wei Optimaal Systeem is gebouwd voor Arla Foods en heeft een productiecapaciteit van 20.000 ton kaas op jaarbasis.

Rob van Dalen, algemeen directeur van Bosgraaf Group, heeft de bezoekers uitleg gegeven over de opzet en de technische en technologische achtergronden van het Wei Optimaal Systeem. Daarna hebben de bezoekers deze hygiënische, open kaasperslijn kunnen bekijken en zien draaien in de fabriek. De lijn is volledig opgebouwd en getest alvorens deze naar de klant verstuurd wordt, waardoor een korte bouwtijd en een snelle inbedrijfname op locatie mogelijk is.

Enkele duidelijke voordelen van het Wei Optimaal Systeem ten opzichte van de traditionele open en gesloten kaasperssystemen zijn de hoge kwaliteit van de wei die in het systeem opgevangen wordt, het hygiëne niveau, de grote toegankelijkheid voor onderhoud en kwaliteitscontroles en de besparing in energie en waterverbruik omdat dit systeem veel minder gereinigd hoeft te worden.

De kwalitatief hoogwaardige wei wordt tijdens het persen van de kaas opgevangen in een z.g.n. weivat dat na iedere cyclus weer volledig schoon en dus vrij van bacteriën is en kan worden gebruikt als grondstof voor humane- en/of farmaceutische doeleinden. Te denken valt aan verwerking van de wei in sportdrank, medicijnen of babyvoeding.

Het merk Arla staat voor kwaliteit en duurzaamheid, één van de redenen voor deze klant om voor dit systeem te kiezen. Het Wei Optimaal Systeem is een duidelijk voorbeeld van de Bosgraaf Group strategie om voorop te lopen in technische ontwikkelingen.

Kijk voor meer informatie op www.bosgraaf.net.