HomeMachinesAandrijven en besturenBosch toont oplossingen voor efficiëntie, flexibiliteit en veiligheid tijdens Emballage

Bosch toont oplossingen voor efficiëntie, flexibiliteit en veiligheid tijdens Emballage

Bosch Packaging Technology presenteert op Emballage, die van 19 t/m 22 november in Parijs wordt gehouden, oplossingen voor efficiënte food en non-food verpakkingen van hoge kwaliteit, de nieuwste innovaties voor de farmaceutische industrie en haar after-sales service portfolio. De drie hoogtepunten op de stand, die te vinden is in Hal 5a F.64, zijn de FLK vulmachine, de Pack 301 LD en de PreVAS.

FLK piston vulmachine

Eén van de hoogtepunten op de stand is de nieuwe versie van de FLK piston vulmachine, die tot 120 verpakkingen per minuut kan vullen met producten als crème en shampoo. Voor betere flexibiliteit op gebied van verpakkingsgrootte is de FLK nu beschikbaar met zowel een piston vuller als een mass flow unit. Doordat er geen beweegbare onderdelen zijn, zijn de onderhoudskosten lager.

Pack 301 LD

Verder toont Bosch haar Pack 301 LD (Long Dwell) flow wrapper in combinatie met de Delta-Robot Paloma D2 1R. Deze combinatie is volgens Bosch een naadloos verpakkingssysteem, waarin de robot de producten aanlevert aan de flow wrapper, die snelheden tot 150 verpakkingen per minuut kan halen. Dankzij het draaiende sealsysteem van de Pack 301 LD zijn langere sealtijden mogelijk ten opzichte van traditionele rotary cutting heads, waardoor de sealnaden luchtdicht zijn. De Pack 301 LD is ook geschikt voor verpakken onder MAP. De Paloma Delta-Robot wordt gecontroleerd door de Gemini 4.0 Delta-Robot Controller van Bosch, waardoor de opstartsnelheid en pick up rates van de Delta-Robot worden verhoogd.

PreVAS

Bosch presenteert ook de PreVAS (Pre-Validated, Pre-Assembled, Pre-Sterilized) productlijn voor de farmaceutische industrie. Deze lijn is volgens Bosch voorzien van zeer kost-efficiënte pulg and play tools, waarmee de flexibiliteit voor steriel vullen via goede validatie mogelijk is.

Kijk voor meer informatie op www.boschpackaging.com.