HomeNieuwsBosch presenteert compacte afvulmachine voor ampullen en injectieflessen

Bosch presenteert compacte afvulmachine voor ampullen en injectieflessen

bosch-logoBosch presenteerde onlangs een nieuwe machine voor het vullen van ampullen en injectieflessen. De ARF 1010/1020 is ontwikkeld voor industriële productie in kleine hoeveelheden en kan volgens Bosch tot 120 stuks per minuut draaien. “Het nieuwe ontwerp wordt gekarakteriseerd door haar compacte design”, aldus product manager Klaus Schreiber.

De ARF 1010/1020 is geschikt voor het farmaceutisch veilig vullen en sluiten van open en gesloten ampullen. Verder is het mogelijk om te kiezen voor de optie om ook injectieflessen te kunnen vullen met de machine.
De machine bestaat uit twee gasstations (één vóór het vullen en één erna), twee position filling stations en een digitale flowmeter voor het reguleren van de vlam voor het sluiten van de ampullen. De vlam gaat automatisch aan en kan eenvoudig worden geactiveerd vanuit de operator interface op de machine. De ampullen of injectieflessen worden in de machine geladen via een hellend laadstation. Dan worden ze via een scroll conveyer achter elkaar gezet en naar het sterwiel getransporteerd. Het sterwiel vervoert de ampullen of flesjes vervolgens voorzichtig naar de werkstations.

De ampullen worden bij het sluitstation door een speciale houder gepakt en gedraaid om gesloten te worden. “Dit proces vindt plaats zonder harde bodem of zijranden, waardoor de rotatie van de ampullen bijna zonder frictie gebeurt. De machine is aan de ene kant voorzichtiger met het verpakkingsmateriaal en aan de andere kant worden er minder deeltjes gegenereerd”, vertelt Klaus Schreiber. Een andere stap in de richting van meer farmaceutische veiligheid is de draaiende beweging van de removal grippers aan de achterkant van de machine.

bosch-ampullen

Kijk voor meer informatie op www.boschpackaging.com.