HomeNieuwsBedrijven en personenBosch Packaging Technology positief over de toekomst

Bosch Packaging Technology positief over de toekomst

bosch

Bosch Packaging Technology is een toonaangevende leverancier van integrale systemen voor verpakken en verwerken. Het bedrijf is onderdeel van de Bosch Groep en een belangrijke partner voor de farmaceutische, zoetwaren- en voedingsmiddelenindustrie. In 2008 behaalde Bosch Packaging Technology een omzet van 700 miljoen euro, een stijging van ongeveer 8 procent ten opzichte van 2007. De farmaceutische divisie was met een aandeel van 42% goed voor het grootste deel van de omzet. In opkomende markten in Azië, Oost-Europa en Latijns-Amerika steeg het marktaandeel van Bosch Packaging Technology.

Strategische en succesvolle positionering

“Bosch Packaging Technology heeft de afgelopen decennia succes geboekt door haar strategische positionering en haar innovatieve vermogen”, legt president Friedbert Klefenz van Bosch Packaging Technology uit. Bosch Packaging Technology verwacht dit jaar ondanks de economisch neergang slechts een geringe daling in de omzet. Friedbert Klefenz zegt dat dit te danken is aan het hoge aantal in 2008 behaalde ordes en de slechts marginale daling van het aantal orders in de eerste paar maanden van 2009. In vergelijking met de gehele sector daalt het aantal orders bij Bosch Packaging Technology in een veel trager tempo. De farmaceutische divisie weet het niveau van vorig jaar zelfs te handhaven. Zelfs in deze moeilijke economische tijden ziet Bosch Packaging Technology mogelijkheden verdere ontwikkeling in de farmaceutische, zoetwaren- en voedingsmiddelenindustrie. Om haar strategische focus in de farmaceutische markt te consolideren, heeft Bosch Packaging Technology haar portefeuille geconcentreerd op vijf competenties: procestechnologie, primair en secundair verpakken, kwalificatie en diensten.

Farmaceutische industrie eist state-of-the-art technologie

De farmaceutische industrie wordt momenteel gedwongen tot kostenverlaging. Voornamelijk door een hogere productiviteit kan dit op de korte termijn worden voorkomen. Dat is de reden waarom machinefabrikanten belangrijke partners zijn voor de industrie. Er is een duidelijke trend naar meer geavanceerde machines. Deze bieden leveranciers van farmaceutische producten belangrijke concurrentievoordelen door middel van een hoge mate van beschikbaarheid en automatisering gecombineerd met een verbeterde flexibiliteit.

Over Bosch Packaging Technology

Bosch Packaging Technology, met haar hoofdzetel in het Duitse Waiblingen, is de grootste leverancier van integrale systemen voor verpakken en verwerken. In 15 landen wereldwijd ontwikkelt, produceert en distribueert Bosch Packaging Technology modules en systemen voor de farmaceutische, cosmetica, zoetwaren-, food en non-food industrie. In 2008 telde Bosch Packaging Technology 4.650 medewerkers en realiseerde het een omzet van ongeveer 700 miljoen euro.

Kijk voor meer informatie over Bosch Packaging Technoloy op pa.bosch.com

Bron: Bosch