HomeNieuwsBosch koopt patent voor ultrasonisch sealen van Mars

Bosch koopt patent voor ultrasonisch sealen van Mars

bosch-interpack-ultrasonic-1

Op Interpack 2011 in Düsseldorf toonde Bosch een scala aan verpakkingsoplossingen, waaronder diverse sealmachines. Zo introduceerde het bedrijf met de Sapal Starpac 600 HL een nieuwe manier voor het verpakken van chocola. Met de Sapal Starpac 600 HL is het mogelijk zogenaamde single-wrap die-fold verpakkingen hermetisch te sealen, wat zorgt voor een kwalitatief beter eindproduct.

bosch-interpack-ultrasonic-3

BrightSide

bosch-logoOok toonde Bosch het zogenaamde BrightSide, een nieuwe hersluitbaar verpakkingsconcept voor het horizontaal verpakken van verschillende producten, waaronder chocoladerepen. Bij deze verpakking is er de mogelijkheid een lap seal op iedere gekozen plek op de verpakking aan te brengen, waardoor bijvoorbeeld differentiatie tussen merken beter mogelijk is.

bosch-interpack-brightside

Pack 301 LD

Voor producten die nog veiliger verpakt moeten worden dan mogelijk is met een Sapal Starpac 600 HL of BrightSide heeft Bosch de Pack 301 LD (Long Dwell) flow wrapper. Deze machine maakt gebruik van een langere dwellkop om de seal te verstevigen. De Pack 301 LD is met name geschikt voor het verpakken van verse en dus beperkt houdbare producten, waarvoor Modified Atmosphere Packaging (MAP) nodig is. Zelfs bij gebruik van een dikkere folie kan de Pack 301 LD hermetisch gesealde verpakkingen produceren.

bosch-interpack-pack-301hd

Ultrasonisch sealen

Bosch toonde verder haar mogelijkheden op het gebied van ultrasonisch sealen. Hierbij wordt geen hitte maar geluidsgolven gebruikt voor het sealen van de folie. Tot voor kort had Mars het patent op deze techniek, maar intussen heeft Bosch dit gekocht.  Met deze techniek kan men besparen op bijvoorbeeld foliekosten, doordat er een dunnere sealrand is. Bovendien is de kans op het beschadigen van (een deel van) het product kleiner, doordat er geen warmte meer wordt gebruikt die het product kan aantasten. Verder is de seal meteen na het sealen stevig en kost het dus minder tijd om het product verder te laten gaan in de verpakkingslijn. Ook hoeft een ultrasonische sealer minder vaak te worden schoongemaakt, omdat er geen folie en op de sealer blijft hangen.

bosch-interpack-ultrasonic-2

Kijk voor meer informatie op www.boschpackaging.com.