HomeNieuwsBosch focust op 'seal integrity' en smaakbehoud bij MAP

Bosch focust op ‘seal integrity’ en smaakbehoud bij MAP

Bij ontwikkelingen op het gebied van modified atmosphere packaging (MAP) focust Bosch Packaging Technology met name op ‘seal integrity’ en het behoud van smaak. MAP verlaagt en reguleert de hoeveelheid zuurstof in de verpakking, waardoor het product langer houdbaar is.

Eén van de redenen om te kiezen voor MAP is smaakbehoud van het product. “We kregen onlangs een vraag over een chocoladereep met speciale ingrediënten, waarvan de smaak via MAP behouden wordt. Ook voor koffie wordt MAP veel gebruikt”, aldus Dario Dommermuth, mechanical engineer bij Bosch Packaging Technology.

Volgens Leo Arkesteijn, product manager horizontale verpakkingsmachines bij Bosch Packaging Technology, wordt luchtdichtheid bovendien steeds belangrijker. Mede hierdoor heeft Bosch Packaging Technology onlangs de Pack 301 Long Dwell (LD) flowwrapper ontwikkeld.

Deze horizontale verpakkingsmachine levert volgens Leo Arkesteijn een consequente sealtijd van één seconde per verpakking ongeacht de lijnsnelheid. “Hierdoor zijn de producten gegarandeerd hermetisch geseald. We hebben bovendien een methode ontwikkeld om de ‘seal integrity' op ultrasonische wijze te meten. Dit is belangrijk voor fabrikanten, die klachten en dure recalls willen voorkomen”, aldus Leo Arkesteijn.

Kijk voor meer informatie op www.boschpackaging.com.