Bordex zet in op meer circulariteit met drinkbekers en shakers

PET360 drinkbekers en shakers van Bordex Packaging zijn door de internationaal befaamde German Design Awards uitgeroepen tot winnaar in de categorie Excellent Communications Design. Uit ruim 5.400 inzendingen heeft een panel van experts de beste communicatie- en productdesigns uit binnen- en buitenland gekozen.

De circulaire PET360 beker overtuigde de jury in de categorie Packaging. De jury noemt het een spannend product dat op verschillende manieren kan worden gebruikt, maar bovenal helpt het kunststofafval te verminderen zonder daarbij de voordelen van kunststof op te offeren.

PET360 zijn circulaire drinkbekers, geproduceerd uit 100% post-consumer PET-afval. Er wordt geen korrel nieuw (virgin) PET aan toegevoegd, terwijl de grondstof z’n waarde niet verliest. Door het gesloten 360°-ecosysteem worden gebruikte bekers getransformeerd naar grondstof voor nieuwe bekers.

Met de toekenning van het predicaat German Design Award in de categorie Packaging wordt Bordex Packaging gewaardeerd om de proactieve houding op grond van haar duurzaamheidsambitie. Bordex Packaging is trots op het winnen van deze award en zet in op meer circulariteit.

www.bordexpackaging.nl