HomeNieuwsBordex Packaging zet opnieuw de trend met volledig DOA-vrije PVC film

Bordex Packaging zet opnieuw de trend met volledig DOA-vrije PVC film

bordex-catering

Geheel in overeenstemming met de trend om het aantal additieven in folies te beperken, ontwikkelde Bordex Packaging in 2009 de eerste volledig DOA-vrije cateringfilm. Meer en meer ontstond er een vraag naar nieuwe, onomstreden en efficiënte alternatieven. De film werd de afgelopen maanden dan ook met veel enthousiasme ontvangen. Bordex Packaging heeft daarom besloten om begin 2011 alle DEHA/DOA volledig uit haar PVC folies te verwijderen en zet daarmee een unieke stap in de wereld van cateringfilm en PVC stretchfolie voor machinale verwerking.

bordex-logo-nieuwDi(2-ethylhexyl)adipaat (vaak DOA genoemd) is een van de meest toegepaste adipaatweekmaker. Tot enige tijd geleden was DOA een essentiële toevoeging aan PVC. Via Europese regelgeving is strikt bepaald hoeveel DOA PVC maximaal mag bevatten. Hierdoor hebben producenten steeds nieuwe formules moeten ontwikkelen om de migratie van het plastic naar het voedsel in de verpakking te minimaliseren. Dit heeft tot gevolg dat er thans veel verschillende folies zijn voor verschillende types voedsel. Zo mag folie, bedoeld voor het verpakken van groenten en fruit, niet worden gebruikt voor bijvoorbeeld het verpakken van kaas.

In de afgelopen maanden heeft de foodmarkt in de Benelux, maar ook in Duitsland, enthousiast gereageerd op de introductie van onze nieuwe DOA-vrije film, temeer ook omdat deze omzetting niet ten koste is gegaan van de bestaande cling. Sterker nog, intensief onderzoek en technologische ontwikkelingen hebben intussen geleid tot een verbeterde cling, in vergelijking tot onze eerdere assortiment en vergelijkbare aanbiedingen in de markt.

Vanaf nu is er nu is er dus een betaalbare en gunstig gepercipieerde PVC folie op de markt, die voor een breed scala van toepassingen ingezet kan worden. De DOA-vrije folie is multifunctioneel, dus slechts één folie voor verschillende voedingsproducten.

Over Bordex Packaging

Bordex Packaging is een oplossingsgerichte makelaar in verpakkingsoplossingen. Bordex combineert de technische mogelijkheden van gerenommeerde producenten met de laatste ontwikkelingen en trends in verpakkingen. Het resultaat: veelzijdige, betrouwbare, innovatieve producten, met een uitstekende verwerkbaarheid en een gunstige prijsstelling. Daarmee maakt Bordex het verschil.

Voor meer informatie:
Bordex Packaging Nederland
+31 (0)55 599 65 00
www.bordexpackaging.com
info@bordexpackaging.com