HomeDossiersDuurzaamheidBordex Packaging zet festivals in als proeftuin voor recyclebare PET

Bordex Packaging zet festivals in als proeftuin voor recyclebare PET

Bordex Packaging wil de toon zetten voor de toekomst en gaat het gebruik van nieuwe grondstoffen voor PET bier- en drinkglazen zoveel mogelijk beperken. De ambitie van het bedrijf is om de inzet van nieuwe grondstoffen binnen tien jaar te reduceren tot 0 procent. Zo lanceerde Bordex Packaging onlangs PET360, een hernieuwbare en recyclebare PET. PET360 is een zogenaamd ‘food approved' materiaal dat vrijwel oneindig kan worden hergebruikt. In een artikel van De Stentor is te lezen dat Bordex Packaging festivals gaat inzetten als proeftuin.

De bedoeling is dat op een aantal Belgische festivals, waaronder Pukkelpop en Tomorrowland, proeven worden gedaan met het volledig herbruikbare plastic. Daar wordt dan een afvalvolgsysteem ingezet en wordt geprobeerd alle plastic glazen in te zamelen om genoeg grondstof te hebben voor de volgende editie.

Van de vele honderden miljoenen PET flessen en plastic glazen die in Nederland jaarlijks in omloop zijn, wordt een steeds groter deel gerecycled. Tot nu toe werden de PET glazen geproduceerd met zo'n 40 procent recycled PET (rPET), aangevuld met 60 procent virgin PET. Dankzij de inzet van PET360 is het volgens Bordex Packaging nu mogelijk om wegwerpglazen te produceren van 100 procent post-consumer PET afval. Daarmee wordt het PET360 thermovormprocedé 100 procent cradle-to-cradle.

Kijk voor meer informatie op www.bordexpackaging.nl.

Bron: De Stentor