HomeNieuwsBordex Packaging introduceert DOA-vrije PVC cling film

Bordex Packaging introduceert DOA-vrije PVC cling film

bordex-empack-2

Global Plastics en Bordex Packaging hebben op de beurs Empack Brussel 2009, die afgelopen week werd gehouden, een wereldprimeur geintroduceerd. Zij hebben namelijk een PVC cling film ontwikkeld waaraan geen DOA is toegevoegd. DOA, beter bekend als de beruchte weekmaker, is een toevoeging waar veel om te doen is in verband met het feit dat dit bij een te hoge migratie schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid. Tot nu toe was DOA een essentiele toevoeging aan PVC.

Via Europese regelgeving is strict bepaald hoeveel DOA maximaal in de PVC mag zitten. Hierdoor hebben producenten steeds nieuwe formules moeten proberen om de migratie van het plastic naar het voedsel in de verpakking te minimaliseren. Zodoende zijn er verschillende folies voor verschillende types voedsel. Zo mag folie bedoeld voor het verpakken van groente en fruit niet worden gebruikt voor bijvoorbeeld het verpakken van kaas.

Dankzij de nieuw ontwikkelde folie van Global Plastics en Bordex Packaging is het niet meer nodig verschillende soorten folie te gebruiken voor verschillende voedingswaren. Doordat de nieuwe lijnen Ultimate en Elite SPM folies geen DOA bevatten, kunnen deze folies voor alle soorten voeding worden gebruikt, zonder hiermee de Europese regels te overtreden.

Bordex Packaging is één van de grotere spelers in de Benelux markt betreffende kunststofverpakkingen. Als onderdeel van de Global Plastics International Holding zelfs marktleider op het gebied van PVC stretch film verpakkingen in Europa. Daarnaast vertegenwoordigen zij een aantal vooraanstaande producenten. Hun klantenportfolio betreft foodprocessors, wholesalers (cash & carry, cateraars, horeca) en retailers.

bordex-empack-1

Voor meer informatie:
Bert Hengeveld
Bordex Packaging
Schumanpark 67
7336 AS Apeldoorn
T (055) 599 65 00
F (055) 599 65 18
www.bordex.nl
info@bordex.nl