HomeThema'sEmpack Utrecht 2016Bordex Packaging focust op EcoFit complete M-serie

Bordex Packaging focust op EcoFit complete M-serie

empack-2016-bordex

EcoFit is een unieke, door Bordex Packaging ontwikkelde Flow Moulding technologie en kent grote voordelen ten opzichte van traditionele spuitgiettechniek. EcoFit combineert ‘thermovorm’ gewichtskarakteristieken met alle voordelen van conventionele spuitgiettechniek. Hierdoor is Bordex Packaging in staat om maaltijdschalen te produceren die tot maar liefst 30% lichter zijn. Tijdens de Empack 2016 in Utrecht legt Bordex Packaging daarmee niet alleen de focus op kwaliteit, maar ook op duurzaamheid.

bordex-logo-2016Bordex Packaging presenteert tijdens de Empack de complete EcoFit M-serie. Tot 30% lichter in gewicht, maat- en vormvast en perfect ‘ontnestbaar’. Dat maakt de schalen uitstekend geschikt voor automatische verwerking. Met deze nieuwe generatie M-schalen komt Bordex Packaging tegemoet aan de groeiende vraag naar lichtere, meer duurzame verpakkingen. Deze innovatieve techniek zorgt voor minder materiaalgebruik, wat resulteert in een veel aantrekkelijker prijsniveau.

Alle EcoFit schalen zijn direct uit voorraad leverbaar in de populaire 1-, 2- en 3-vaks uitvoeringen. In zwart en glashelder (wit is optioneel) en uiteraard in alle gangbare hoogtes (van 30 mm tot 80 mm). In-mould labelling tot maar liefst zes kleuren zorgt bovendien voor aantrekkelijke communicatieve mogelijkheden. De technologie is niet alleen bedoeld voor serieproductie, maar levert ook interessante mogelijkheden op voor middelgrote custom-made projecten. Het EcoFit procedé kent geen beperkingen ten aanzien van model of kleurgebruik.

Gastronorm schalen voor professioneel gebruik

Bordex Packaging introduceert de Gastronorm spuitgiet-serie, ontwikkeld voor industriële food-toepassingen. De schalen zijn geschikt voor diverse bewerkingen zoals begassen, pasteuriseren, sealen en vacumeren. Dankzij de universele (Europese) maatvoering passen de schalen gemakkelijk in alle metalen gastro bakken, rekken en trolleys.

Deze Gastronorm schalen zijn absoluut vorm- en maatvast, gemakkelijk automatisch te ontstapelen en ontnesten. De bakken garanderen een uitstekende houdbaarheid, mede dankzij de constante wanddikte. Op onze productielocatie in Ter Aar staan ruim 20 spuitmachines die jaarlijks voor meerdere opdrachtgevers tientallen miljoenen spuitgiet-verpakkingen produceren.

De Gastronorm serie is verkrijgbaar in zwart en transparant. Op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk. De schalen zijn uit voorraad leverbaar in diverse hoogtes, zoals 50 mm, 60 mm, 80 mm en 100 mm. Vanaf een volume van 25.000 stuks kan de serie worden voorzien van een eigen print of bedrijfslogo (in-mould labelling tot maar liefst zes kleuren).

Empack Utrecht 2016 – Stand C131

Kijk voor meer informatie op www.bordexpackaging.nl.