Home Nieuws Verpakkingen Bordex ontwikkelt verpakking voor nieuw maaltijdconcept Pick & Mix

Bordex ontwikkelt verpakking voor nieuw maaltijdconcept Pick & Mix

Bij het opwarmen en garen van een luxe groentenmix of complete maaltijd draait het om behoud van kwaliteit, smaak en voedingswaarde. Daarom heeft Bordex Packaging recent de PressurePack magnetronverpakking ontwikkeld. Een ventiel, dat geïntegreerd is in de rand, zorgt voor een gecontroleerde luchtafvoer en de juiste druk tijdens het opwarmen en garen. Dit zorgt voor smaakbehoud en een knapperige ‘bite'.

Hoe werkt de PressurePack? Direct na de bereiding wordt de schaal geseald, waarbij het slimme EasySteam-ventiel de overtollige druk gecontroleerd afvoert. Zodra de inhoud voldoende is afgekoeld, wordt het ventiel in de ‘gesloten modus' geplaatst. Hierdoor wordt de schaal volledig en luchtvrij afgesloten. De Tamper Evident (TE)-sluiting garandeert het eenmalige gebruik. Voordat de eindgebruiker de maaltijd opwarmt, dient men de TE-sluiting te verbreken. De maaltijd of portie groenten kan nu de magnetron in.

PressurePack is niet alleen ontwikkeld voor het opwarmen, maar ook voor het garen van verse en rauwe ingrediënten. De gecontroleerde stoomoverdracht zorgt ervoor dat de inhoud snel gaar is. Het EasySteam-ventiel garandeert ook de juiste druk. In een paar minuten kan de verse maaltijd op tafel staan.

Extra materiaal voor stevigheid van de wanden van de schaal is bij het PressurePack-concept niet nodig. De EcoFit-technologie zorgt ervoor dat de schalen lichter kunnen worden geproduceerd dan vergelijkbare standaard schalen. Daarnaast kan de PressurePack-schaal als mono-materiaal worden gerecycled.

De mogelijkheden met PressurePack magnetronverpakkingen zijn enorm. Denk bijvoorbeeld aan een PressurePack Pick & Mix maaltijdconcept. Kies je favoriete verse en rauwe ingrediënten voor een vaste prijs, een paar minuutjes garen in de magnetron en smullen maar. Heerlijk, gezond en minimaal net zo lekker als zelf vers bereid.

www.bordexpackaging.nl