HomeNieuwsBonduelle kiest voor sorteermachines van BEST

Bonduelle kiest voor sorteermachines van BEST

best-bonduelle-1Bonduelle heeft voor de sorteermachines van BEST (Belgian Electronic Sorting Technology) gekozen. De apparatuur wordt op dit moment bij Bonduelle geïnstalleerd en de machines zullen uiteindelijk voor 90 procent van de productie-omgeving ingezet worden. Dit besluit is genomen na een uitgebreid onderzoek naar de optimalisering van productielijnen. De belangrijkste vier producenten van sorteermachines zijn bij het onderzoek betrokken.

Er zijn verschillende machines op diverse locaties getest. De machines werden beoordeeld op de hoeveelheid vreemd materiaal dat zij ontdekten en in hoeverre zij de productkwaliteit aantastten. Iedere leverancier kreeg de mogelijkheid om de machines gedurende de onderzoeksperiode te verbeteren. Uiteindelijk koos Bonduelle voor Helius-valsorteerders en Genius-bandsoorteerders van BEST. De BEST-sorteerders geven Bonduelle de garantie dat aan het eind van de productielijn alleen de goede producten verpakt zullen worden, zonder ongewenst materiaal. Dit komt doordat BEST de eerste in de industrie is die een systeem met lasers en camera's combineert.

Beide organisaties zijn erg blij met elkaar. Zo roemt Eric Baranowski, binnen Bonduelle verantwoordelijk voor nieuwe projecten, BEST: “De sorteerders van BEST behoren tot de meest efficiënte op de markt. Dit komt vooral door de constante ontwikkeling van onder meer de lasertechnologie. Ook zijn de machines erg gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.” En Eddy De Reys, mede-oprichter en vice-directeur van BEST, bevestigt al sinds 1998 met plezier samen te werken met Bonduelle: “Jaar na jaar verrast Bonduelle ons met hun kwaliteitseisen en we werken samen aan oplossingen. Ook passen de visies van onze bedrijven goed bij elkaar.”

best-bonduelle-2

Kijk voor meer informatie op www.bestnv.com.

Bron: AGF.nl