HomeNieuwsBedrijven en personenBoix organiseert demomiddag over opzetten kartonnen schaaltjes 

Boix organiseert demomiddag over opzetten kartonnen schaaltjes 

Vanwege de toenemende vraag naar alternatieven voor plastic verpakkingen organiseerde Boix onlangs een demomiddag over de MCT-1/VE schaaltjesopzetmachine. De demo vond plaats in de showroom van Boix in Eerbeek. Hier konden geïnteresseerden kennismaken met de schaaltjesopzetmachine, verschillende voorbeelden van duurzame verpakkingen bekijken en ervaringen met elkaar uitwisselen.

De groep van circa 25 deelnemers werd ontvangen in de showroom, waar het assortiment Boix dozenopzetmachines staat opgesteld. Na een korte introductie over Boix en de mogelijkheden voor het automatisch vormen en verlijmen van kartonnen dozen en schaaltjes, was het tijd voor de demonstratie van de Boix MCT-1/VE schaaltjesopzetmachine.

De groep deelnemers kon ervaren hoe de Boix MCT-1/VE gelijktijdig twee verschillende formaten schaaltjes opzet: een hoog, conisch kartonnen schaaltje in full colour uitvoering en een laag, rechthoekig kartonnen presenteerschaaltje in een zwarte uitvoering. Naast deze stapelbare kartonnen schaaltjes en bakjes zijn er nog veel meer uitvoeringen mogelijk voor het verpakken van bijvoorbeeld groente, fruit, snacks, vleeswaren, brood, banket en andere zoetwaren. Daarom kon iedereen ter inspiratie meer dan 200 verpakkingsvoorbeelden bekijken van zowel massief karton als golfkarton.

Na het praktijkdeel werden de ervaringen van klanten die al met de schaaltjesopzetmachine werken, aan de hand van een praktijkcase geïllustreerd. Zo werd er ook stilgestaan bij de opname van een Boix  MCT-1/VE in een productielijn. De demomachine is uitgevoerd met tunnels, die de exit vormen voor de opgezette schaaltjes. De MCT-1/VE schaaltjesopzetmachine is echter al voorbereid om op te nemen in een productielijn, waarbij transportbanen kunnen worden aangesloten als exit voor de opgezette schaaltjes.

De deelnemers aan de demomiddag waren zeer geïnteresseerd in de milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen, de ervaringen vanuit de praktijk en de besparingen die het automatisch opzetproces biedt met betrekking tot personeel, logistiek en verpakkingsmateriaal. Er ontstonden dan ook boeiende discussies en er werd veel kennis over en weer gedeeld.

Boix kijkt terug op een geslaagde middag en organiseert een tweede demomiddag op dinsdag 14 mei aanstaande van 13.30 tot 16.00 uur.

www.boixeurope.com