HomeNieuwsBedrijven en personenBoix Maquinaria SL neemt 50% belang in Boix Europe

Boix Maquinaria SL neemt 50% belang in Boix Europe

boix-europeDe directies van Boix Maquinaria SL en Gremio Vitalis B.V. hebben op 30 juni 2010 overeenstemming bereikt over de participatie van Boix Maquinaria SL in het aandelenkapitaal van Boix Europe B.V. Boix Maquinaria SL is wereldmarktleider in opzetmachines voor kartonnen trays, Boix Europe B.V. is haar grootste dealer.

De participatie van Boix Maquinaria SL in Boix Europe B.V. past in de groeistrategie van zowel producent als dealer. Door nauwe samenwerking op het gebied van innovatie, kennisuitwisseling en maatwerkoplossingen, zal de toegevoegde waarde die Boix machines bieden voor klanten verder worden vergroot. Bij Boix Europe B.V. zijn 14 medewerkers betrokken. Het aantal medewerkers zal de komende jaren gestaag toenemen. De dagelijkse leiding van Boix Europe B.V. blijft ongewijzigd.

Boix Europe B.V.

Boix Europe B.V. (www.boixeurope.com) is sinds 1991 exclusief dealer van Boix verpakkingsmachines in een groot aantal Europese landen. Met Boix machines worden zowel massief- als golfkartonnen plano’s gelijmd en gevormd tot (stapelbare) trays. Boix Europe B.V. heeft dankzij de kwalitatief hoogwaardige Boix machines en het uitstekende serviceapparaat in de afgelopen jaren een sterke positie in de Europese tuinbouw en voedingsmiddelenindustrie opgebouwd.

Boix Maquinaria SL

Boix Maquinaria SL (www.grupoboix.com) is wereldmarktleider in opzetmachines voor kartonnen trays en heeft afzetkanalen in West- en Centraal Europa, Latijns Amerika en Noord Afrika. De Europese markt wordt voornamelijk bediend door dealers, waarvan Boix Europe B.V. de voornaamste is. Boix Maquinaria is een Spaans familiebedrijf waarvan het management wordt gevormd door de tweede generatie.

Gremio Vitalis B.V.

Gremio Vitalis B.V. (www.gremiovitalis.com) is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, geleid door Gert Romme en Maickel Weyers. In 2006 nam Gremio Vitalis B.V. de aandelen van Handelsonderneming Versleijen B.V. over. De naam werd in 2007 gewijzigd in Boix Europe B.V.

Bron: AGF.nl