HomeNieuwsMachinesBodijn zet expertise in bij productie van marshmallows

Bodijn zet expertise in bij productie van marshmallows

Bodijn Machinewerken uit ‘s-Gravenzande staat bekend om haar expertise op het gebied van weeg-, tel- en verpakkingsinstallaties. Bodijn bouwt op maat de rest van de benodigdheden, zoals bordessen, banden, trilgoten en MPD-systemen. Wat minder bekend is, is dat Bodijn ook haar bijdrage levert aan de productie van installaties voor marshmallows. De technieken die Bodijn hierbij gebruikt, transportbanden en triltechniek, zijn dezelfde als voor de weeg-, tel- en verpakkingswereld. Het gebied van procesbeheersing laat het bedrijf graag over aan gerenommeerde bedrijven als Tanis Food Tec.

Marshmallow is een mix-, kook- en beluchtingsproces van gelatine, dextrose, water en natuurlijke lucht. Na dit proces komt de marshmallow uit de spuitmonden. Bodijn vangt ze op middels een lange transporteur die eerst van een laag starch (meel) is voorzien. Na een afkoeltijd op de lange band wordt er een tweede laag meel op gestrooid. Direct daarna hakt een guillotine de lange repen mallow in stukken en deze vallen in de BulkBlaster. De BulkBlaster is voorzien van een dubbele bodem om de starch en de mallow van elkaar te scheiden.

Vervolgens gaat de starch retour naar de strooiers en wordt de mallow getrommeld. Hierdoor wordt het laatste restje meel in het huidje van de mallow gewalst. Zo krijgt het spekkie een goede ‘bite’. Nadat de marshmallow is geproduceerd, is er een ‘ageing’ tijd van enkele uren. “Tot slot kunnen de marshmallows naar de weeg- en verpakkingsafdeling. En raad eens: dat doet Bodijn ook”, besluit directeur Jan Wasserman met een knipoog.

Kijk voor meer informatie op www.bodijn.nl.