Bodijn Machinewerken uit ‘s-Gravenzande staat bekend om haar expertise op het gebied van weeg-, tel- en verpakkingsinstallaties. Wat minder bekend is, zo was enige tijd geleden al te lezen op Pack Online, is dat Bodijn ook haar bijdrage levert aan de productie van installaties voor marshmallows. De technieken die Bodijn hierbij gebruikt, transportbanden en triltechniek, zijn dezelfde als voor de weeg-, tel- en verpakkingswereld. Het gebied van procesbeheersing laat het bedrijf graag over aan gerenommeerde bedrijven als Tanis Food Tec.

Marshmallow is een belucht mengsel van water, gelatine en dextrose. Het mengen, koken en beluchten is een specialistisch proces. Middels pompen wordt het mengsel naar een statische of roterende extruder gebracht. Vaak worden vier kleuren toegevoegd. Een roterende extruder maakt dan bijvoorbeeld de bekende ‘kabelspek'. Voor de productie van de beroemde marshmallows ontwikkelde Bodijn speciale productielijnen. In onderstaande video laat Bodijn zien hoe marshmallows worden gemaakt.

www.bodijn.nl