HomeNieuwsBedrijven en personenBluePrint Automation breidt uit met een volledig houten gebouw

BluePrint Automation breidt uit met een volledig houten gebouw

Een mijlpaal in de geschiedenis van BluePrint Automation is bereikt met de ceremoniële eerste paalslag voor de houten uitbreiding van de bedrijfshuisvesting in Woerden. Met trots presenteren wij de visualisaties van dit ambitieuze project, waarvoor HD architecten, bekend van hun werk aan onze hoofdvestiging, opnieuw het ontwerp verzorgt.

Sinds de oplevering van ons hoofdkantoor in 2017 is BluePrint Automation gestaag gegroeid. De noodzaak voor uitbreiding werd duidelijk. We hebben de ambitie aangegrepen om volledig voor een houtbouw constructie te kiezen, in lijn met onze visie op biobased en circulair ontwerp en inzet voor het minimaliseren van onze CO2-voetafdruk.

De nieuwe bedrijfshal, flexibel ontworpen over een oppervlakte van circa 6000m², symboliseert niet alleen onze groei maar ook onze toewijding aan duurzaamheid. Elementen in het gevelontwerp, zoals de verticale kolommen, komen overeen met de bestaande vormtaal van ons huidige hoofdkantoor.

Met de eerste paalslag is het startschot gegeven voor de realisatie van dit project dat zoveel meer omvat dan alleen een uitbreiding van onze faciliteiten. Het vertegenwoordigt onze verbintenis aan innovatie en milieubewustzijn, met een volledig houten constructie die naar schatting zo'n 655 ton CO2 in het hele gebouw zal opslaan.

De integratie van groen in de gevel verfraait niet alleen onze omgeving, maar draagt ook bij aan het vergroten van de biodiversiteit. BluePrint Automation kijkt met grote verwachting uit naar de voltooiing van dit project en de positieve impact die het zal hebben op onze organisatie en de gemeenschap van Woerden.

www.blueprintautomation.com

Foto: Aan de Stegge Twello