HomeNieuwsBedrijven en personenBliston Packaging en Meulendijks Packaging bundelen krachten

Bliston Packaging en Meulendijks Packaging bundelen krachten

Bliston Packaging, ondersteund door NewPort Capital, kondigt aan dat zij branchegenoot Meulendijks Packaging heeft overgenomen. Deze stap verstevigt de positie van Meulendijks en Bliston in de verpakkingsindustrie en is een verwezenlijking van de groeiambities van beide bedrijven. Han van Melick en Rene Huijbers, huidige bestuurders en medeaandeelhouders van Meulendijks blijven betrokken bij de onderneming en nemen strategische managementposities in bij de nieuwe groep. Beide bedrijven zullen onder hun eigen naam blijven opereren.

Olaf Dolfin, algemeen directeur Bliston, licht toe: “Meulendijks Packaging is een prachtig familiebedrijf dat zich in haar meer dan 60-jarige bestaan heeft ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de markt van kunststof verpakkingsoplossingen voor de horeca en food branche zowel in Nederland als internationaal. De onderneming is hiermee zeer complementair aan de industriële food eindmarkt waar Bliston van origine sterk gepositioneerd is. Het team van Meulendijks Packaging voegt daarnaast een extra laag specialistische productievaardigheden en technieken toe aan de groep, waaronder (r)PET en PS extrusie en folieproductie naast haar ‘state-of-the-art’ thermoform- en spuitgietmachinepark. Dit stelt ons in staat onze klanten nog beter te bedienen met duurzame, innovatieve en hoogwaardige verpakkingen, volledig in eigen beheer geproduceerd van (kunststof)korrel naar folie halffabricaat tot uiteindelijke consumentenverpakking. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Meulendijks Packaging toetreedt tot onze groep en kijken enorm uit naar de samenwerking met Han, Rene en de overige medewerkers van Meulendijks.”

Han van Melick, commercieel directeur Meulendijks, vult aan: “Met de samenwerking met Bliston en NewPort staan wij aan de start van een nieuwe fase van het bedrijf dat door mijn schoonvader, Antoon Meulendijks in 1959 is opgericht. Het potentieel van de twee bedrijven samen is enorm en geeft ons de mogelijkheid Bliston achterwaarts te laten integreren in de waardeketen en de markt verder te consolideren. Wij voelen een sterke match met de bedrijfscultuur, de manier van werken en de focus op klant, kwaliteit en duurzaamheid die in beide bedrijven centraal staan. Ik ben dan ook zeer verheugd om samen met Rene de onderneming van Meulendijks voort te zetten binnen de Bliston groep.”

Gezamenlijk leveren beide bedrijven nu jaarlijks meer dan 650 miljoen verpakkingen aan afnemers in binnen- en buitenland, geproduceerd van de meest duurzame en recyclebare grondstoffen. De overname is hiermee een belangrijke stap in buy-and-build groeistrategie van Bliston en volgt op de investering van NewPort in december 2019. “Van meet af aan hebben wij Bliston ondersteunt met de implementatie van haar groeiplan en de ontwikkeling richting een achterwaarts geïntegreerde producent en ontwikkelaar van innovatie verpakkingen. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over de samenwerking tussen beide bedrijven en zien veel mogelijkheden om de groei de komende jaren verder te versnellen en significante synergiën en schaalvoordelen te realiseren”, besluit Melvin Sie, partner bij NewPort.

www.bliston.nl