HomeMachinesAandrijven en besturenDomino geeft codering nieuwe betekenis bij voedselproducent Blini

Domino geeft codering nieuwe betekenis bij voedselproducent Blini

Voedselproducent Blini, dat in Frankrijk een marktaandeel van 70 procent heeft in het segment hors d'oeuvres, koos voor de Ax-Serie van Domino om de veiligheid en versheid van hun populaire producten te garanderen. De producten van Blini zijn in de betere supermarkten te vinden bij de versbalie voor vis en schaaldieren en in het diepvriesvak. Blini staat voor authentieke producten van goede kwaliteit. Die kwaliteit eist de voedselproducent ook van technologiepartners.

Franck Peretti, Workshop Leader bij Vini, Blini Workshop, legt uit: “Wij zijn de marktleider met spreads van het merk Blini en hebben 70 procent van de markt in handen met een productie van 8.400 ton per jaar, 80 procent van onze producten wordt in Frankrijk gedistribueerd. We werken om meerdere redenen met Domino samen, vooral vanwege de goede aftersales service beschikbaarheid en kwaliteit van de productlijnen.”

Achtergrond Blini

Blini is een familiebedrijf van ambachtelijke cateringspecialisten dat in 1980 in het Franse Normandië is opgericht. In eerste instantie specialiseerde het bedrijf zich in blini's, kleine dikke pannenkoekjes die populair zijn in Rusland. Voor de garnering van de blini's ontwikkelde het merk spreads op basis van originele mediterrane recepten, zoals tarama en tzatziki, waar zij hun eigen creatieve draai aan gaven.

Vandaag de dag heeft Blini de recepten verbeterd en het assortiment producten uitgebreid, waarbij steeds de focus ligt op hors d'oeuvres en de wens om nieuwe smaken bij consumenten te introduceren.

Nieuwe inkten, nieuwe mogelijkheden

De Ax350i van Domino maakt gebruik van nieuwe, zeer betrouwbare i-Pulse inkten. Deze geavanceerde inkten zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende toepassingen en hebben een uitstekende hechting, zelfs na intensieve nabewerking. Dat is belangrijk voor een bedrijf zoals Blini, dat een groot aantal temperatuurgevoelige producten in het assortiment heeft.

“We hebben productielijnen die tot 10.000 keer per uur coderen”, zegt Hubert Lavatine, productielijnmanager bij Blini. “Het is belangrijk dat we op onze apparatuur kunnen vertrouwen. Dat garandeert de kwaliteit van de codes en daarmee de traceerbaarheid van onze producten.”

Betrouwbare en scherpe codes

Hubert Lavatine vertelt: “Met de producten van Domino hebben we het gemak en de betrouwbaarheid in huis die voor ons zo belangrijk zijn.” De Ax350i is betrouwbaar en specifiek ontwikkeld voor het verwerken van geserialiseerde codering.

De printer produceert berichten en codes met meerdere regels in hoge resolutie, zelfs bij de hoogste printsnelheden. Hierdoor kunnen grote hoeveelheden data snel worden verwerkt. Hoogwaardige codes worden geoptimaliseerd voor machineleesbare codes en Optical Character Recognition (OCR) systemen, wat afgekeurde codes helpt voorkomen.

Intelligente en innovatieve technologie

Hubert Lavatine legt uit: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe technologieën. Dat is onderdeel van de waarden van Blini. Bovendien zoeken we steeds naar manieren om kosten te besparen.” De Ax350i komt tegemoet aan beide doelstellingen. De Ax350i is eenvoudig te integreren en configureren, is zeer productief en jarenlang onderhoudsvrij. De printer werkt met inkten voor alle ondergronden. Verbruiksartikelen zijn eenvoudig te vervangen en het systeem is modulair stapelbaar. De Ax-Serie wordt geleverd met i-Techx, dat op dezelfde manier werkt als een smartphone. Binnen enkele minuten kunnen gebruikers aan de slag. Door zijn aanpassingsmogelijkheden kan prioriteit worden toegekend aan de meest gebruikte taken.

“Voorheen moesten we bij inktvervanging de code van het scherm invoeren. Nu wordt dat automatisch gedaan met een chip. Het gebruiksgemak werkt ook in het voordeel van de operators. Het touchscreen maakt dit systeem heel gebruiksvriendelijk”, aldus Hubert Lavatine. Franck Peretti voegt hier aan toe: “Ik zou Domino aanbevelen vanwege de kwaliteit van hun dienstverlening en hun technologie.” Hubert Lavatine kan dit volmondig beamen. “Deze nieuwe printer van Domino is betrouwbaar, nuttig en eenvoudig door operators te bedienen.”

Klik hier om het hele artikel te lezen…

Kijk voor meer informatie op www.domino-printing.com.