HomeMachinesNiet-primair verpakkenBK Automation biedt zeer compacte end-of-line palletiseersystemen

BK Automation biedt zeer compacte end-of-line palletiseersystemen

BK Automation biedt zeer compacte en modulaire end-of-line palletiseersystemen. Flexibele oplossingen voor palletiseren in drie verschillende variaties: Cobot Palletizer, Compact Robot Palletizer en Custom Robot Palletizer, allen standaard voorzien van innovatieve Easy Palletizer Software met 21″ bedieningspaneel. De Cobot Palletizer met een enkele of dubbele belaadpositie is de kleinste palletiseercel in het portfolio van BK Automation. “Met een hoog laadvermogen is de palletizer in staat op een zeer kleine footprint de gewenste producten te palletiseren. Er is geen veiligheidshekwerk vereist en de installatie is binnen enkele handelingen bedrijfsklaar. De Cobot Palletizers zijn zeer gebruiksvriendelijk en hiermee worden de palletiseerrobots op zeer eenvoudige wijze een flexibel onderdeel in uw productieproces. De cellen worden volledig voorgemonteerd geleverd en zijn zeer snel operationeel”, legt Jasper van Mourik van BK Automation uit.

De Compact Palletizer is er zowel met een enkele als een dubbele belaadpositie. Die met een enkele belaadpositie is de kleinste palletiseercel in het portfolio van BK Automation. Jasper van Mourik: “De perfect oplossing voor het palletiseren van een enkele productielijn. Dozen en of trays worden met vacuüm of een vorkengrijper opgepakt en gepalletiseerd. Ook deze duurzame palletiseeroplossing staat voor een kostenbesparende investering.”

De Compact Palletizer met een dubbele belaadpositie maakt het mogelijk onafgebroken te palletiseren op een zeer kleine footprint. “Met twee palletstations voltooid de robot één pallet voordat hij overgaat naar de ander, waardoor er tijd is om de pallet te vervangen zonder dat de cel stopt. De cel wordt grotendeels voorgemonteerd geleverd en is op basis van een eenvoudig protocol snel en efficiënt te plaatsen en op te starten”, benadrukt Jasper van Mourik.

De Custom Robot Palletizer biedt een goede oplossing voor het op pallets stapelen van dozen, kratten, flessen, cans en zakgoed. Jasper van Mourik licht toe: “Voor het beste eindresultaat is het belangrijk om de klantspecifieke palletiseringsvereisten en -beperkingen in kaart te brengen. Door nauwe samenwerking tussen klant, de sales manager en engineering wordt de gedetailleerde informatie verwerkt in de meest optimale palletiseeroplossing.”

De modulaire end-of-line palletiseersystemen van BK Automation bieden vele voordelen. “Zeer gebruiksvriendelijk, kostenbesparend, kleine footprint, snelle opstart, onderhoudsvriendelijk, robuust ontwerp en standaard uitgevoerd met innovatieve software met optie op remote control”, somt Jasper van Mourik op. Met het 21” bedieningspaneel kan de operator snel en gemakkelijk de gewenste palletpatronen invoeren. Jasper van Mourik besluit: “Door de innovatieve B&R software is het mogelijk de palletizer aan te sturen vanuit de PLC. De programma’s worden snel nieuw aangemaakt.

www.bkautomation.nl