HomeMachinesAandrijven en besturenBizerba toont innovatieve systemen voor AGF-sector op Fruit Logistica

Bizerba toont innovatieve systemen voor AGF-sector op Fruit Logistica

Bizerba, toonaangevend producent van weeg- en etiketteersystemen, neemt op 7 tot en met 9 februari 2018 opnieuw deel aan Fruit Logistica in Berlijn. Op haar stand C-13 in hal 4.1 toont Bizerba verschillende innovaties voor de groenten- en fruitsector.

Zo toont het bedrijf naast haar diverse aanbod aan weegschalen, ook systemen voor gewichtsvariabel etiketteren en softwareoplossingen voor het evalueren en optimaliseren van bestaande processen.

Perfect gelabeld

Het robuuste en volautomatische etiketteersysteem GLM-Ievo 100 is bij uitstek geschikt voor gebruik in zware bedrijfsomstandigheden. Het systeem wordt gebruikt door fruitverwerkende bedrijven en fruithandelaren voor het automatisch wegen en etiketteren van voorverpakte goederen. Met behulp van de thermische directe of thermische transferafdrukmethode, kan het systeem labels tot het DIN A5-formaat verwerken. De werking van het systeem wordt vergemakkelijkt door de ‘plug in label’-functionaliteit voor automatische labelverificatie en machineconfiguratie. De GLM-Ievo 100 kan worden geïntegreerd in bestaande productielijnen voor volautomatische prijsetikettering of worden gebruikt als een stand-alone apparaat met handmatige invoer. Productgegevens, logo’s en lay-outs kunnen afzonderlijk worden ontworpen en worden opgeslagen in het grote geheugen van het apparaat.

De GLP-Imaxx vormt als etikettenprinter in combinatie met de weegtechnologie van Bizerba de perfecte instap in de handmatige prijsetikettering. De hardware op basis van Intel Atom-technologie kan worden gebruikt voor productlabels in de voedselverwerkende industrie, de verwerkende industrie en de logistieke sector. De GLP-Imaxx is via internet te bedienen en maakt onderhoud zonder gereedschap mogelijk. De etiketrollen met een diameter tot 300 mm kunnen eenvoudig worden vervangen. De GT-7C-bedieningspaneel met kleurendisplay maakt ergonomische bediening mogelijk en de printer is optioneel leverbaar met een aanraakscherm.

Individueel etiketteren

Bovendien presenteert Bizerba op Fruit Logistica de labeldispenser LDI 20 die geschikt is voor het individueel etiketteren van groenten en fruit. Het apparaat biedt extra flexibiliteit bij de verwerking van fruit en groenten. Groenten en fruit kunnen ook zonder verpakking in vaste in-lays worden geëtiketteerd. Afhankelijk van het specifieke product kunnen alle etiketinvoereenheden afzonderlijk worden bediend en automatisch worden gepositioneerd. De bediening wordt eenvoudig en intuïtief gemaakt met behulp van een pc met aanraakscherm voor bediening op afstand. Bovendien kan het systeem worden aangesloten op bestaande IT-systemen. Het systeem is volledig gemaakt van aluminium en kan worden geïntegreerd in transportsystemen.

De volwaardige iS75 industriële pc weegterminal die speciaal is ontworpen voor ruwe, uitdagende omgevingen, wordt tevens getoond. Het beschikt over een kras- en schokbestendig 21,5-inch full-HD-scherm met LED-achtergrondverlichting. De gelamineerde breukbeschermingsfilm beschermt ook tegen chemicaliën en maakt een snelle en eenvoudige reiniging mogelijk. De industriële weegterminal is uitgerust met een 2,4-GHz Intel Core i5m 6300U-processor, 4 GB DDR3 SO-DIMM RAM (uit te breiden tot 16 GB) en 128 GB CFast flash-geheugen. De vooraf geïnstalleerde BRAIN2- en _counting.BRAIN Bizerba-softwareoplossingen maken eenvoudige, betrouwbare receptbeheer-, distributie-, laad- en telprocessen en een synchrone workflow en gegevensstroom mogelijk. Bovendien kan de iS75 worden aangesloten op de BRAIN2 Portion_Control-softwareoplossing.

Optimale transparantie en efficiëntie

De nieuwe BRAIN2 Portion_Control software-app optimaliseert de verpakkingsprocessen van goederen door een snelle en eenvoudige weging van porties te verzekeren. Een te laag of te hoog gewict wordt onmiddellijk aangegeven om een ​​optimale vulling te garanderen. De industriële software verwerkt artikelgegevens, tarragewichten en tolerantielimieten en slaat elk weegproces op en genereert relevante statistieken. Productiemanagers kunnen deze informatie onder meer gebruiken om de efficiëntie van medewerkers te evalueren en hun processen te optimaliseren. BRAIN2 Portion_Control maakt gebruik van de bekende voordelen van het BRAIN2-raamwerk, waaronder naadloze integratie van hardware en software en open interfaces voor de industrie 4.0-gegevens.

De BRAIN2 OEE-software verzamelt en analyseert op haar beurt belangrijke productiestatistieken. Op basis van deze gegevens kunnen de vier OEE-waarden inclusief OEE-factor, beschikbaarheid, prestaties en kwaliteit worden berekend om verborgen reservecapaciteiten te onthullen en effectieve optimalisatiemaatregelen mogelijk te maken. Bovendien registreert en analyseert de software eventuele uitvaltijden, waardoor een efficiënt productieoverzicht wordt geboden met maximale transparantie.

Kijk voor meer informatie op www.bizerba.com.