HomeMachinesEtiketteren en printenBizerba presenteert verse oplossingen voor de moderne fruithandel

Bizerba presenteert verse oplossingen voor de moderne fruithandel

Bizerba presenteert hardware- en softwareoplossingen voor de fruithandel tijdens de beurs Fruit Logistica van dit jaar in Berlijn (stand C-13 in hal 4.1. Met haar modellen en oplossingen ondersteunt de fabrikant de economische levensvatbaarheid en kwaliteitswaarborging van de supply chain van fruitverwerkende bedrijven. De aanwezigheid van Bizerba op de beurs is dit jaar gericht op machines die een verhoogde productie-automatisering en geoptimaliseerde doorvoer mogelijk maken, waaronder controlewegers, etikettendispensers voor automatische labeling op verschillende oppervlakken en softwareoplossingen voor de evaluatie en optimalisatie van lopende processen.

Economische levensvatbaarheid en kwaliteitswaarborging

In het Berlijnse Expo Center zal Bizerba verschillende oplossingen demonstreren die efficiënte en eenvoudige middelen bieden om de economische levensvatbaarheid en kwaliteitswaarborging van fruitverwerkende bedrijven te verbeteren. De industriële controleweger CWFmaxx zorgt ervoor dat alle pakketten exact hetzelfde gewicht hebben. De kwaliteit van de innovatieve machines van Bizerba wordt ook bewezen door de LDI 20 modulaire etiketteerder die kan worden gebruikt om onverpakte groenten en fruit automatisch te etiketteren. Dankzij de modulaire opbouw biedt de LDI 20 een hoge mate van flexibiliteit, die verschillende pakketindelingen ondersteunt, evenals pakketten en labels van verschillende formaten. Omdat ze tegenwoordig net zo belangrijk zijn als de hardware in de steeds meer gedigitaliseerde fruithandel, worden software-oplossingen gebruikt om de hardware te controleren en te bewaken. Met de BRAIN2 Portion_Control-app kunnen eventuele ondervullingen of overvullingen van groente- en fruitpakketten in realtime worden vastgelegd, waardoor extra kosten voor de fruitdealer kunnen worden voorkomen.

Optimale transparantie en efficiëntie

De nieuwe BRAIN2 Portion_Control software-app optimaliseert verpakkingsprocessen en zorgt voor het snel handmatig wegen van porties. Voor het personeel dat aan de weegterminal werkt, geeft de app duidelijk lege of gevulde trays aan, waardoor een snelle, precieze vulling op het portioneersysteem wordt ondersteund en optimale vulhoeveelheden worden gegarandeerd. Bovendien kan de industriële software gemakkelijk artikelgegevens, tarrawaarden en tolerantielimieten verwerken, elke weeghandeling registreren en relevante statistieken samenstellen. Productiemanagers kunnen deze informatie gebruiken om de efficiëntie van de lijn te beoordelen en het proces te optimaliseren. De BRAIN2 Portion_Control-app maakt gebruik van de bekende voordelen van het BRAIN2-framework, inclusief naadloze hardware / software-integratie en open interfaces voor de industrie 4.0-gegevens.

Nauwkeurig wegen

De CWFmaxx controleweegschaal bespaart veel tijd en geld bij fruitverwerkende activiteiten. Onnauwkeurigheden komen vaak voor, vooral bij secundaire verpakkingen, waardoor inkomsten verloren gaan. Met de GWFmaxx van Bizerba kunnen tot 400 pakketten per minuut nauwkeurig worden gecontroleerd. Dankzij het grote productgeheugen dat maximaal 100.000 producten kan bevatten, kan de controleweger verschillende soorten fruit en groenten herkennen en deze indelen volgens de vooraf gedefinieerde gewichtsklassen. Producten met overgewicht of ondergewicht worden uitgesorteerd met behulp van een uitstootmechanisme. Tegelijkertijd detecteert de Varicon + metaaldetector op betrouwbare wijze metalen voorwerpen en werpt verontreinigde pakketten uit. De controleweger bespaart zelfs geld nadat het werk is gedaan, omdat het schoonmaken eenvoudig is dankzij het geavanceerde ontwerp en het gladde oppervlak, waardoor de hechting van vuildeeltjes die de producten kunnen verontreinigen, wordt voorkomen.

Perfect gelabeld

De LDI 20 etikettendispenser biedt extra flexibiliteit bij de verwerking van fruit en groenten. Het kan niet alleen worden gebruikt voor het etiketteren van ingepakte groenten en fruit, maar ook voor het etiketteren van onverpakte goederen in elke vorm, resulterend in meer transparantie voor de consument en verbeterde merkpositionering voor fruitproducenten. Producten kunnen automatisch worden gelabeld met een logo en aanvullende informatie. Door een optische sensor te gebruiken om de producten te detecteren, kan de etikettendispenser zich correct positioneren om het etiket op de juiste plaats op het fruit aan te brengen. De LDI 20 kan labels verwerken met maximaal 15 verschillende vormen en formaten en is zelfs bruikbaar met labels met golfpapier. Hiervoor is geen vervanging van de cartridge vereist, waardoor de omsteltijden en onderhoudskosten worden verlaagd. Bovendien slaat het apparaat alle artikelgegevens op in lijsten met favorieten. De bediening is eenvoudig en intuïtief, en bediening op afstand wordt ondersteund via een pc met touchscreen. Bovendien kan de oplossing worden verbonden met bestaande IT-systemen en de behuizing van aluminium leent zich voor integratie in transportsystemen.

www.bizerba.com