HomeNieuwsBedrijven en personenBizerba pakt uit met groots evenement om 150-jarig bestaan te vieren

Bizerba pakt uit met groots evenement om 150-jarig bestaan te vieren

bizerba-150-jaar-collage

Bizerba, toonaangevend leverancier van weeg-, snij-, en labeltechnologie, vierde recentelijk haar 150ste verjaardag. Het familiebedrijf, dat in 1866 opgericht werd in het Duitse Balingen, wordt vandaag de dag gerund door de vijfde generatie. Onlangs werd het jubileum van Bizerba gevierd op het hoofdkantoor van het bedrijf met een groot feest voor alle medewerkers.

bizerba-logo-nieuwIn 1866 richtte de metaalbewerker Andreas Bizer het bedrijf op. Enkele decennia later werden de naam Bizer en Balingen samengevoegd tot de huidige naam Bizerba. Tegen het einde van de jaren '20 was het bedrijf met 800 werknemers uitgegroeid tot een van de grootste fabrieken van Duitsland. “Ons jubileumjaar wordt gekenmerkt door de visie ‘The Open World of Finest Weighing Solutions' van Bizerba. We benadrukken daarbij onze lange traditie en bevestigen onze toewijding voor het blijven leveren van ‘first class' oplossingen aan onze klanten”, zegt Andreas Wilhelm Kraut, CEO van Bizerba en behorende tot de vijfde generatie.

Het feest dat werd georganiseerd in het Duitse Balingen was een groot spektakel met diverse acts en vuurwerk. Op deze manier wilde Bizerba haar werknemers bedanken die een essentieel onderdeel zijn geweest in het 150-jarige succesverhaal. “Mijn familie en ik zijn erg trots om deze bijzondere verjaardag met alle medewerkers van Bizerba te mogen vieren”, geeft Andreas Wilhelm Kraut aan. “Het succes van Bizerba is mede tot stand gekomen door de 'teamspirit' en motivatie van onze medewerkers die iedere dag opnieuw hun best doen.”

Ter gelegenheid van de viering kondigde de CEO en managing partner van Bizerba tevens aan dat het bedrijf haar maatschappelijke betrokkenheid in de regio wil uitbreiden. Zo heeft Bizerba bijvoorbeeld ondersteund bij de oprichting van een nieuwe technische school voor jongeren. Ook sponsort Bizerba het stadion van Balingen dat nu omgedoopt is tot de Bizerba Arenda. Maar het toppunt van de jubileumviering was ongetwijfeld het medewerkersfeest dat voorafgegaan werd door het klantevenement gehouden in mei op de beurs IFFA in Frankfurt.

Andreas Wilhelm Kraut vierde de afgelopen tijd het jubilieum met de werknemers van meer dan tien nationale dochterondernemingen door heel Europa. Sinds het begin van dit jaar is Bizerba weer 100 prodcent familiebedrijf. Met circa 3.700 medewerkers wereldwijd, meldde het bedrijf een recordomzet van 598,6 miljoen euro in 2015.

Kijk voor meer informatie op www.bizerba.nl.