Bizerba en de AGF-sector gaan al jaren hand in hand. Zo ontwikkelt Bizerba al decennia lang oplossingen en producten specifiek voor de aardappelen-, groenten- en fruitsector, variërend van uitprijzers tot weeg- en etiketteeroplossingen. Een van deze oplossingen, de LDI 20 etiketteerder, is uniek in zijn soort en innovatief door zijn labelmogelijkheden en optische sensoren.

De modulaire constructie van de LDI 20 biedt een hoge mate aan flexibiliteit, waardoor verschillende verpakkingsformaten, verpakkings- en etiketgroottes verwerkt kunnen worden. Zo kunt u met slechts één etikettendispenser verschillende etiketformaten verwerken. Het systeem is eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Door de optische sensoren wordt het etiket automatisch gepositioneerd, evenals de dispensers zelf. De fruit- en groenteproducten kunnen in vaste charges zonder verpakking geëtiketteerd worden. Kortom: zo kunnen, bijvoorbeeld, uw appels of aubergines per stuk van een stickertje worden voorzien.

Zelfs wanneer u een rol wisselt, past de applicator zich automatisch aan. Elke applicator wordt apart aangestuurd en kan afhankelijk van de producten automatisch gepositioneerd worden. Er kunnen 15 verschillende formaten verwerkt worden. Het dragerpapier wordt versnipperd en in een bak verzameld, waardoor de hoeveelheid papierafval tot een minimum wordt beperkt.

Het complete systeem wordt aangestuurd door een PC met touchscreen: daarom is bediening op afstand mogelijk en kunnen IT-systemen aangesloten worden. Maximaal 14 etikettendispensers kunnen centraal worden aangestuurd en bediend. De bediening is eenvoudig en intuïtief, met een datatransfer via USB en een open interface naar de bovenliggende systemen via ethernet.

www.bizerba.com