HomeThema'sEmpack Den Bosch 2019Bizerba laat u kennismaken met innovatieve en efficiënte oplossingen

Bizerba laat u kennismaken met innovatieve en efficiënte oplossingen

Ook dit jaar is Bizerba weer aanwezig op Empack. Deze vooraanstaande beurs, die volledig in het teken staat van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingstechnologie, vindt dit jaar plaats op 3 en 4 april in de Brabanthallen te Den Bosch. Kom de stand van Bizerba bezoeken om kennis te maken met innovatieve oplossingen op het gebied van efficiënte productie, etikettering, software, labels en consumables.

Zo staat de CWL-L, een van de in-motion checkwegers van Bizerba, dit jaar op de stand tijdens Empac . Deze innovatieve weger is helemaal aan te passen op uw persoonlijke wensen. Naast dat hij zeer accurate weegresultaten geeft met een weegbereik van 15 tot 60 kilogram, controleert hij de kwaliteit van het product doordat hij is voorzien van een scanner. De machine kan worden geïntegreerd in verschillende soorten applicaties, waaronder een sorteerapplicatie en -systemen voor pakketzending.

Productiviteitsverhoging en verlaging van kosten: met Predictive Maintenance en de achterliggende software speelt Bizerba hierin een onderscheidende rol. Neem bijvoorbeeld het innovatieve Plug-In Labelsysteem, een etiketteersysteem dat zelfstandig het labelen stuurt en controleert. Op de achterzijde van de etiketten staat een code gedrukt, waardoor de etiketteermachine zich instelt op het specifieke product wanneer deze code wordt gelezen. Zo herkent hij bijvoorbeeld het verpakkingsformaat, de afdrukzones en de maximale afdruksnelheid. Hij stelt zich op deze manier automatisch in op de juiste verwerking van het verbruiksmateriaal. Zodra de set-up-gegevens goed zijn afgesteld, start de machine pas met etiketteren. Dit zorgt voor kortere voorbereidingstijden en een grote productbetrouwbaarheid. Kosten voor foutief etiketteren of terugroepacties worden daarmee vermeden.

Maar ook met de industriesoftware BRAIN2 Safety_Service heeft Bizerba reeds de eerste stappen richting Predictive Maintenance gezet. Dit houdt in dat sensoren uw productie registreren, waardoor in de cloud een virtueel beeld van de installatie wordt gemaakt. Software registreert en evalueert vervolgens de gegevens, waardoor vroegtijdig zwakke plekken herkend en gemeld kunnen worden. Nog voordat uw machine zou kunnen uitvallen, heeft de software automatisch de servicemedewerkers geïnformeerd dat er een probleem verholpen moet worden. Wanneer deze software in uw apparaten is geïntegreerd, heeft u met het live-overzicht altijd van ieder apparaat de actuele status en relevante informatie in beeld.

Sinds 1866 is Bizerba toonaangevend binnen de technologische ontwikkelingen op het gebied van weegtechnologie en in 120 landen vertegenwoordigd. De clientèle varieert van wereldwijde handels- en industrieondernemingen en detailhandel tot ambachtelijke bakkerijen en slagerijen. Bizerba biedt klanten binnen deze branches een wereldwijd uniek portfolio van hard- en software oplossingen rondom wegen, snijden, etiketteren en verpakken.

www.bizerba.com