HomeMachinesAandrijven en besturenBizerba helpt om processen te optimaliseren en recalls te voorkomen

Bizerba helpt om processen te optimaliseren en recalls te voorkomen

Op zoek naar innovatieve oplossingen op het gebied van hard- en software? Actief uw give-away reduceren? En klinkt een efficiëntere, snellere en inzichtelijke bedrijfsvoering u als muziek in de oren? Op het gebied van procesoptimalisatie heeft Bizerba uw bedrijf een breed portfolio te bieden. De hard- en software-oplossingen dragen bij aan een inzichtelijk productieproces en een efficiënte werkomgeving.

Zo heeft Bizerba met haar industriesoftware, BRAIN2 Safety_Service, reeds de eerste stappen richting Predictive Maintenance (voorspellend onderhoud) gezet. Dit houdt in dat sensoren uw productie registreren, waardoor in de cloud een virtueel beeld van de installatie wordt gemaakt. Software registreert en evalueert vervolgens de gegevens, waardoor vroegtijdig zwakke plekken herkend en gemeld kunnen worden. Nog voordat uw machine zou kunnen uitvallen, heeft de software automatisch de service-medewerkers geïnformeerd dat er een probleem verholpen moet worden. Wanneer deze software in uw apparaten is geïntegreerd, heeft u met het live-overzicht altijd van ieder apparaat de actuele status en relevante informatie in beeld.

Tijd speelt een belangrijke rol in de voedselverwerkende industrie: hoe verser het voedsel, hoe gelukkiger de klanten. De productieoplossingen van Bizerba variëren van snijtechnologie en weegsystemen tot inspectietechnologie. Deze systemen zijn altijd gericht op efficiëntie en productiviteit. Met de gloednieuwe snijmachine A660 wordt voor de klanten opnieuw een processtap geschrapt: door op het streefgewicht te snijden, wordt een volgende gewichtscontrole overbodig. De weegfunctie is gekoppeld aan de snijfunctie, waardoor het overschot meetbaar wordt verminderd. De A660 heeft ook een automatische grijper; ideaal voor kant-en-klare producten.

Daarnaast laat Bizerba u graag kennis maken met het Plug-In® Labelsysteem, een etiketteersysteem dat zelfstandig het labelen stuurt en controleert. Op de achterzijde van de etiketten staat een code gedrukt, waardoor de etiketteermachine zich instelt op het specifieke product wanneer deze code wordt gelezen. Zo herkent hij bijvoorbeeld het verpakkingsformaat, de afdrukzones en de maximale afdruksnelheid. Hij stelt zich op deze manier automatisch in op de juiste verwerking van het verbruiksmateriaal. Zodra de set-up-gegevens goed zijn afgesteld, start de machine pas met etiketteren. Dit zorgt voor kortere voorbereidingstijden en een grote productbetrouwbaarheid. Kosten voor foutief etiketteren of terugroepacties worden daarmee vermeden.

www.bizerba.com