HomeNieuwsBedrijven en personenBizerba groeit ook in jubileumjaar op dynamische wijze verder

Bizerba groeit ook in jubileumjaar op dynamische wijze verder

Bizerba, gespecialiseerd in oplossingen voor weeg-, snij- en etiketteertechnologie, haalde in het boekjaar 2016 wereldwijd een omzet van 652,6 miljoen euro. Dit betekent een stijging in de omzet van 9% ten opzichte van het vorige jaar. Het familiebedrijf dat voor 100% eigendom is van de familie Kraut, vierde in 2016 zijn 150-jarig jubileum.

Zowel in de thuismarkt Duitsland als in de overige Europese landen werd het afgelopen jaar een sterke groei gerealiseerd. In de regio's Zuid- en West-Europa konden de groeiprestaties uit het jaar 2015 daarbij nog eens duidelijk worden verbeterd. In Noord-Amerika bereikte de omzet het hoge niveau van het vorige jaar, terwijl de Oost-Europese en Aziatische markten proportioneel gezien de grootste afzonderlijke groei kenden.

“We verheugen ons erover dat we ook in ons jubileumjaar op dynamische en duurzame wijze verder zijn gegroeid”, aldus Andreas Kraut, CEO en aandeelhouder van Bizerba. “Na 2015 als bijzonder goed jaar met een omzetstijging van bijna 20% groeien we ook in 2016 verder, met zeer goede resultaten in doorgaans alle regio's. We zien deze ontwikkeling als een duidelijke bevestiging van het feit dat we met ons uitgebreide dienstenportfolio, maar ook met de thema's waarop wij ons momenteel richten zoals Industrie 4.0 en digitalisering in de handel, de juiste oplossingen bieden voor de behoeften van onze klanten.”

Bizerba maakte in de afgelopen vijf jaar een jaarlijkse omzetgroei door van gemiddeld acht procent. De hoge vraag naar weeg-, snij- en etiketteeroplossingen van Bizerba ligt hieraan ten grondslag. Met de oprichting van eigen dochterondernemingen in onder andere Brazilië, Zuid-Afrika, Rusland en Oekraïne heeft de onderneming in de afgelopen jaren de voorwaarden geschapen voor verdere groei in markten van de toekomst.

Kijk voor meer informatie op www.bizerba.com.