HomeMachinesAandrijven en besturenBizerba geeft Industrie 4.0 vorm met slimme oplossingen voor meer succes

Bizerba geeft Industrie 4.0 vorm met slimme oplossingen voor meer succes

Productie verandert in een ‘Smart Factory'. Machines en producten zijn digitaal gekoppeld en communiceren met elkaar. In de cloud worden installaties virtueel afgebeeld en met digitale systemen verbonden. De productie kan via een smartphone of tablet worden bestuurd. Met de slimme oplossingen van Bizerba draagt het bedrijf actief bij aan de manier waarop Industrie 4.0 vorm krijgt. Geef vorm aan uw eigen digitale weg naar succes. Van een slimme, in een netwerk opgenomen productieketen, tot en met innovatieve diensten en businessmodellen.

Industrie 4.0

De innovatieve producten van Bizerba helpen u uw eigen weg naar succes met Industrie 4.0 te bepalen. Profiteer met deze slimme oplossingen van een work- en dataflow in de productieketen die u meer groei biedt. Personaliseer uw producten (‘mass customization made easy'), ‘machine-to-machine' communicatie (voor autonome processen en een in een netwerk opgenomen productie die zichzelf analyseert) en ‘Predictive Maintenance' (voorspellend onderhoud, geoptimaliseerde productieprocessen door hogere beschikbaarheid van installaties).

Personaliseerbare producten

Persoonlijk op de consument afgestemde producten worden steeds populairder. Een trend die ook gevolgen heeft voor de productie. Met de slimme, in een netwerk geïntegreerde hard- en softwareoplossingen, helpt Bizerba u om zelfs een partijgrootte van één product flexibel en efficiënt te produceren. Denk bijvoorbeeld aan etiketten. De volledig geautomatiseerde etiketteersystemen van Bizerba synchroniseren gegevensbestanden in realtime. Productvarianten of nieuwe etiketontwerpen worden zonder aanpassingen mogelijk. Uw voordeel hierbij is optimale flexibiliteit. U produceert zonder significante kostenstijgingen gepersonaliseerde producten en reageert met weinig inspanningen op nieuwe trends of marktveranderingen.

In netwerk opgenomen productie

Een etiket dat een etiketteersysteem zelfstandig bestuurt en controleert. Dat zijn slechts twee van de mogelijkheden die het innovatieve plug-in labelsysteem van Bizerba u biedt. De sleutel is de code op de achterkant van het etiket. Door deze te scannen stelt de etiketteermachine zich autonoom in op het individuele product. Deze herkent onder andere het verpakkingsformaat, de afdrukzones, de maximale afdruksnelheid en stelt zich op die manier automatisch in op de verwerking van het verbruiksmateriaal. Pas bij een positieve afstelling van de set-upgegevens start het etiketteren. De resultaten voor uw productie zijn kortere voorbereidingstijden, optimale transparantie en een hoge productbetrouwbaarheid. En dit alles zonder kosten voor foutieve etikettering en terugroepacties. Het tweede voordeel van het slimme plug-in labelsysteem van Bizerba is dat het automatisch het etiketverbruik registreert. Aangevuld met een magazijnbeheersysteem initieert het bestellingen automatisch. Gekoppelde processen die de kosten van uw magazijnbeheer verlagen.

Voorspellend onderhoud

Industrie 4.0 biedt u ook op het gebied van onderhoud nieuwe mogelijkheden. Bij Predictive Maintenance (PM) registreren sensoren uw productie in realtime. Op deze gegevensbasis wordt in de cloud een virtueel beeld van uw installatie gemaakt. Software registreert, slaat op en evalueert in realtime de gegevens van de gedigitaliseerde machines. Deze herkent vroegtijdig mogelijke zwakke plekken en meldt ze zelfstandig. Het serviceteam van Bizerba wordt automatisch geïnformeerd, zodat het probleem kan worden verholpen voordat de machine uitvalt. Met de industriesoftware BRAIN2 Safety_Service heeft Bizerba de eerste stap richting Predictive Maintenance gezet. Eenmaal in uw machinepark geïntegreerd, heeft u met het live-overzicht altijd van elk apparaat de actuele status en relevante informatie in beeld. Maximale transparantie voor een efficiënte productiebewaking.

Kijk voor meer informatie op www.bizerba.com.