HomeThema'sEmpack Den Bosch 2017Bizerba focust op procesoptimalisatie en het voorkomen van recalls

Bizerba focust op procesoptimalisatie en het voorkomen van recalls

Veel bedrijven werken momenteel aan procesverbeteringen en het voorkomen van recalls is zeer actueel. Verhoging van leveringsbetrouwbaarheid, klanttevredenheid en verbeteren van efficiëntie zijn de meest gehoorde argumenten. Bizerba helpt industriële voedingsbedrijven actief hun processen te optimaliseren en recalls te voorkomen.

Röntgen metaaldetectie, visie inspectie en checkwegers met metaaldetectie zijn de meest prominent aanwezige systemen op de stand van Bizerba Nederland tijdens Empack in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Het Bizerba röntgen metaaldetectiesysteem XRE Eco is derhalve aangemeld voor de innovatieroute. Bizerba bestaat al meer dan 150 jaar. Het bedrijf met hoofdzetel in het Duitse Balingen heeft zich in al die jaren sterk ontwikkeld tot pionier op het gebied van recalls voorkomen en het optimaliseren van processen binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Even belangrijk als een goed resultaat en winstgevende groei binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn hoge klanttevredenheid en leveringsbetrouwbaarheid. Efficiënt uitgeruste machines en systemen spelen hierbij een centrale rol. Bizerba biedt tal van softwareproducten om met weeg-, etiketeer- en inspectiesystemen te koppelen, teneinde productiegegevens te registreren en te evalueren. Deze verduidelijken hoe de voedingsindustrie met behulp van data en maatstaven zoals de Overall Equipment Effectiveness (OEE), haar apparatuur economischer kan laten werken en zodoende haar productiviteit doet toenemen. Meer specifiek de BRAIN2 OEE software maakt inefficiënties duidelijk en investeringen in betere processen en uitrusting kunnen doelgericht ingepland worden.

Bizerba biedt klanten in de branches ambachtelijke industrie, handel, industrie en logistiek een wereldwijd uniek portfolio van hard- en software oplossingen rondom de kern competentie ‘wegen'. Dit aanbod omvat producten en oplossingen voor de activiteiten snijden, verwerken, wegen, afrekenen, controleren, orderpicken en etiketteren. Een uitgebreide dienstverlening van advies over service en leasing, evenals verbruiksmaterialen zoals etiketten ronden het scala aan oplossingen af.

Sinds 1866 is Bizerba toonaangevend bij de technologische ontwikkeling op het gebied van weegtechnologie en is tegenwoordig in 120 landen vertegenwoordigd. De clientèle varieert van wereldwijde handels- en industrieondernemingen en detailhandel tot ambachtelijke bakkerijen en slagerijen. Hoofdzetel van de ondernemingsgroep, die al vijf generaties lang familiebezit is en wereldwijd rond 3.900 werknemers telt, is Balingen in Baden-Württemberg. Verdere productielocaties bevinden zich in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Spanje, China en de Verenigde Staten. Bovendien onderhoudt Bizerba een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicevestigingen.

Empack Den Bosch 2017 – Stand D301

Kijk voor meer informatie op www.bizerba.nl.