HomeMachinesAandrijven en besturenBizerba focust op 'Digitize Packaging' tijdens Interpack

Bizerba focust op ‘Digitize Packaging’ tijdens Interpack

Bizerba introduceert dit jaar op Interpack in Düsseldorf oplossingen omtrent de thema's Digitale Transformatie, Food Safety, Batch Size 1, logistiek en etiketten. Veel bedrijven zetten digitalisering in voor productiviteitsverhoging en verlaging van kosten. Predictive Maintenance en de achterliggende software spelen daarbij een onderscheidende rol. Bizerba presenteert op de beurs oplossingen, zoals het Bizerba Cloud Platform, gebaseerd op MS Azure, het GLM-Ievo prijs- en etiketteersysteem en de BRAIN2 industrie software inclusief de benodigde sensoring equipment voor de koppeling met de software.

Digitalisering, Predictive Maintenance, OEE

Ook bij de service biedt digitalisering met Predictive Maintenance nieuwe mogelijkheden: machinedata verkregen door de sensoren wordt gebruikt om een cloud-based virtueel rapport van de installatie te genereren, vergezeld van een real-time data-analyse. Zo kunnen zwakke punten of defecte componenten in een vroeg stadium gedetecteerd worden en door de installatie gemeld worden aan het serviceteam.

Om het oplossingenportfolio rondom digitalisering en Predictive Maintenance te demonstreren, bouwt Bizerba een control center: machines op de stand worden gekoppeld aan machines die in de showroom staan van het hoofdkantoor in Balingen, om de integratie en inbedrijfstelling van machines op andere locaties te demonstreren, inclusief de simulatie van storende invloeden. Daarbij worden mogelijke storingen, Overall Equipment Effectiveness (OEE) of etikettenvoorraad met plug-in systemen op het dashboard van de stand inzichtelijk gemaakt.

Food Safety komt eerst

Recalls van levensmiddelen kosten niet alleen geld, maar kunnen in het slechtste geval ook tot reputatieschade leiden. Vanuit die gedachte laat Bizerba op Interpack zien wat de oorzaken van terugroepacties zijn, welke mogelijke consequenties ze kunnen hebben en welke oplossingen ter voorkoming van recalls Bizerba biedt. Verschillende inspectiesystemen voor de detectie van metaal, plastic of glas zullen tentoongesteld worden. Bovendien checken optische camerasystemen, of de juiste labels voorzien van de juiste informatie op de juiste plek geplaatst zijn.

Ook de lasnaadcontrole is dit jaar een thema tijdens de beurs. Met speciale focus op de detectie van vervuilingen als ook de kwaliteit van de lasnaad en mogelijke onregelmatigheden, zoals luchtbellen. Demonstraties met speciaal voorbereide verpakkingen laten zien welk apparaat het meest geschikt is voor detectie van de verschillende defecten.

Batch Size 1 en afvulsystemen

Online bestellingen resulteren in nieuwe uitdagingen voor industriële productielijnen, vooral in de freshfood sector. Hier biedt Bizerba verschillende food labeling toepassingen die gebruikt kunnen worden voor het etiketteren van producten op een individuele, veilige en traceerbare wijze, zelfs in volautomatische productieprocessen.

Gepersonaliseerde, op de consument toegespitste levensmiddelen worden steeds populairder. Met intelligent gekoppelde hard- en softwareoplossingen ondersteunt Bizerba ook een flexibele en efficiënte Batch Size 1 productie.

Logistiek en etiketten

Een paktafel en een conveyorband zullen te zien zijn op de show om een verpakkingsproces voor individuele klantorders te tonen. Verschillende weegterminals voor het wegen en etiketteren van verpakkingen maken het gamma compleet.

Transparante thermo etiketten, die het verpakte product beter laten zien, staan centraal bij het aanbod van Bizerba aan labels en consumables. Ook multi-layer etiketten die in de behoefte voorzien van meer informatie op minder ruimte, als RF labels met anti-diefstal functie zullen key topics zijn tijdens de presentatie van dit jaar.

De huidige trends waaronder industrie 4.0, Internet of Things, Predictive Maintenance, de interactie van meerdere systemen, alsook de beschikbaarheid en diensten zijn allemaal onderdeel van Bizerba's oplossingenportfolio, die zal worden weerspiegeld door de nieuwe, individueel configureerbare servicepakketten. Klanten kunnen hun dienstenaanbod zelf configureren op basis van hun individuele behoeften binnen ‘My Bizerba'. Daarnaast biedt Bizerba de flexibiliteit om, in plaats van aanschaf van hardware en software in de toekomst, betaalmodellen naar gebruik af te spreken, zodat klanten hun eigen portfolio bestaande uit beschikbaarheid, onderhoud en lifecycle management kunnen samenstellen.

Interpack 2017 – Hal 14 – Stand B14

Kijk voor meer informatie op www.bizerba.nl.