HomeNieuwsBedrijven en personenBizerba boekt constant succes en haalt opnieuw recordverkoop

Bizerba boekt constant succes en haalt opnieuw recordverkoop

Bizerba, een toonaangevende leverancier van weeg-, snij- en etiketteertechnologie, behaalde een wereldwijde omzet van 675 miljoen euro in 2018. Het familiebedrijf te Balingen (Baden-Wuerttemberg, Duitsland) meldt nu opnieuw een recordaantal verkopen zoals in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Bizerba is voor honderd procent eigendom van de familie Kraut.

De sterke omzet in het afgelopen fiscale jaar is voornamelijk het gevolg van Europese landen buiten Duitsland, die goed waren voor 45 procent van de totale omzet. Buitenlandse landen als geheel waren goed voor ongeveer 68% van de totale omzet van het bedrijf. De omzet groeide dus met ongeveer 3%. Met 216 miljoen euro lag de omzet in Duitsland op hetzelfde hoge niveau als in 2017. De bedrijfssectoren met de hoogste groeipercentages omvatten de segmenten Industry Solutions, Business en Financial Services. Deze drie segmenten vertoonden elk een gemiddelde omzetstijging van ongeveer 4 miljoen euro. Het aantal medewerkers groeide naar 4146.

“Onze aanhoudend sterke resultaten in 2018 bevestigen onze weg naar groei door innovatie”, zegt Andreas Kraut, CEO en eigenaar van Bizerba. “We zullen ons portfolio blijven uitbreiden met innovatieve hardware- en softwareoplossingen en een uitgebreid digitaal dienstenaanbod. Bovendien stellen veelbelovende partnerships ons in staat om nieuwe zakelijke gebieden te betreden. Nieuwe ontwikkelingen, waaronder 's werelds eerste betaalbare ‘verliespreventiesysteem' voor de detailhandel en SmartShelf, een intelligente app die is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft, hebben de weg geëffend voor verdere groei in de AI-markt.”

De succesfactor stoelt op de kernsegmenten van weeg-, snij- en etiketteertechnologie. Maar ook de sectoren Digital Services en Sensor en het uiteenlopende financieringsaanbod van het bedrijf leverden een belangrijke bijdrage. Bovendien versterkt Bizerba haar Balingen en Meßkirch-faciliteiten met investeringen van 15 miljoen euro in de loop van de komende drie jaar. Een belangrijk deel van deze investeringen is een nieuw centrum voor logistieke reserveonderdelen in Balingen, waar het hoofdkantoor en de serviceafdeling zijn gevestigd.

www.bizerba.com