HomeDossiersDuurzaamheidBioPack Packaging komt met duurzame verpakking voor dagverse segment

BioPack Packaging komt met duurzame verpakking voor dagverse segment

BioPack Packaging komt met een duurzaam alternatief voor het gebruik van plastic food trays in het dagverse segment. Duurzaamheid is, naast de prijs, volgens het bedrijf namelijk de meest bepalende factor voor het kiezen voor een (nieuwe) verpakking of product. De moderne consument is zich erg bewust van het verpakkingsmateriaal van datgene wat hij wil aanschaffen. “Plastic is een van de materialen die het liefst gemeden wordt, maar helaas is dat voor veel producten nog niet mogelijk, omdat er nog geen goede alternatieven zijn”, aldus het bedrijf.

Tegemoet komend aan de sterk groeiende vraag van duurzame verpakkingen, zal de productie op grote schaal moeten gaan toenemen. De oplossing van Biopack Packaging is het gebruik van cellulose om zo duurzame verpakkingen te maken. “Cellulose, houtvezels die afkomstig zijn uit een circulair bos in Scandinavië, is duurzaam en recyclebaar. De bron raakt niet uitgeput, de grondstof is in balans met de natuurlijke groei.”

Het proces van het bedrijf is een hoogwaardige technologie voor het produceren van driedimensionaal gevormde verpakkingen, gemaakt van virgin cellulose vezels en is FCM-certified. BioPack Packaging: “Het uiteindelijke product heeft in meerdere opzichten de eigenschappen van plastic terwijl het, net als papier, duurzaam is.” Het eerste productdat BioPack Packaging in de markt heeft gezet is een food grade menu tray met een inhoud van één liter. “Deze tray is water- en vetvast en is sealbaar. Daarnaast kan hij geleverd worden met een rPet transparant deksel. Menu trays van 400 ml en 600 ml en een hamburger clam shell volgen in het eerste kwartaal van dit jaar.”

Kijk voor meer informatie op www.biopackpackaging.com.