HomeDossiersDuurzaamheidBiologisch afbreekbare zak voor bevroren groente en fruit geïntroduceerd

Biologisch afbreekbare zak voor bevroren groente en fruit geïntroduceerd

stahlbush-biobag

Innovatieve technologie heeft een duurzaam alternatief voor de verpakking van bevroren groente en fruit mogelijk gemaakt. Stahlbush, een nationale leider in duurzame teelt en voedselproductie, heeft de eerste biologisch afbreekbare zak voor hun groente- en fruitproducten geïntroduceerd. De nieuwe verpakking, Biobag genaamd, is erg milieuvriendelijk omdat in tegenstelling tot andere verpakkingen binnen enkele maanden afbreekt.

De Biobag is het resultaat van een tweejarige samenwerking tussen Stahlbush en het verpakkingsbedrijf Cadillac uit Troy in Michigan. Bij de ontwikkeling wat het vooral belangrijk dat de verpakking niet ten koste ging van de houdbaarheid van de producten. Dit is gelukt door gebruik te maken van de exclusieve eigenschappen van bruin kraftpapier en van innovatieve inkt op waterbasis. 

De twee bedrijven willen dat hun Biobag uiteindelijk ook door zoveel mogelijk anderen zal worden gebruikt. Daarom assisteren zij andere bedrijven bij de implementatie van milieuvriendelijke verpakkingen zoals de Biobag. Stahlbush ziet innovatie als belangrijk instrument om de bodem, energiegebruik, water, biodiversiteit en voedselveiligheid te verbeteren.

Bron: AGF.nl