HomeDossiersDuurzaamheidBiologisch afbreekbare maaltijdtray in de race voor Herman Wijffels Innovatieprijs 2012

Biologisch afbreekbare maaltijdtray in de race voor Herman Wijffels Innovatieprijs 2012

Go Green Compost Us (GGCU) is in de race voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2012 met haar volledig biologisch afbreekbare maaltijdtray. Deze tray wordt vervaardigd uit restafval van de suikerrietplant, dat overblijft bij de productie van suiker. In de verpakkingen van GGCU blijft de inhoud door toevoeging van een nieuwe coating veel langer houdbaar dan in andere biomateriaalverpakkingen, zo claimt de producent. De nieuwe coating bestaat uit een barrière die vocht en lucht tegenhoudt en volledig composteerbaar is.

“Biomateriaal is poreus en de barrière, de hoeveelheid lucht die een verpakking tegenhoudt, is minimaal. Door ons speciale filmlaagje wordt alles tegengehouden en blijft de inhoud tien tot vijftien dagen goed. Wanneer de milieuvriendelijke bakjes in een natuurlijke of compostomgeving komen, worden ze binnen 90 dagen afgebroken”, zegt Mischa Balcar, directeur van GGCU, in een artikel op de website Duurzaambedrijfsleven.nl.

De Herman Wijffels Innovatieprijs 2012 wordt uitgereikt door de Rabobank en heeft als doel om ondernemers te helpen bij het verwezenlijken van kansrijke duurzame innovaties. Dit jaar zijn uit 577 inzendingen tien ondernemers geselecteerd. De Herman Wijffels Innovatieprijs 2012 zal op 14 november worden uitgereikt.

Kijk voor meer informatie op www.gogreencompostus.com.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl