Home Nieuws Bedrijven en personen Biolabel eerste labelmaker met 7H2001 certificaat voor composteerbare etiketten

Biolabel eerste labelmaker met 7H2001 certificaat voor composteerbare etiketten

Recent is Biolabel er wederom als eerste ter wereld in geslaagd het 7H2001 certificaat te verwerven voor composteerbare etiketten. Deze certificering is gebaseerd op de toepassing van de etiketten op eveneens gecertificeerde verpakkingsmaterialen als folies, zakken en schalen. Met het toekennen van het 7H2001 certificaat is het voor het eerst mogelijk om producten te verpakken die volledig voldoen aan de meest strenge regels ten aanzien van compostering.

De composteerbare labels zijn weliswaar revolutionair daar waar het gaat om de productie-eigenschappen, de verwerking ervan is oud en vertrouwd. De labels zijn in alle mogelijke kleuren en vormen te bestellen en laten zich uitstekend thermisch coderen, zonder aanpassingen in de verpakkingslijn.

Met de certificering is wederom een stap gezet in het creëren van een duurzame wereld. De labels van Biolabel zijn weliswaar een klein onderdeel van het totale verpakkingsvolume, maar ieder klein beetje helpt. Biolabel is blij hiermee zijn bijdrage te kunnen leveren.

Kijk voor meer informatie op www.biolabel.nl.

Bron: Biojournaal.nl