HomeNieuwsBedrijven en personenBio4Pack laat bedrijven kennis maken met composteerbare verpakkingen

Bio4Pack laat bedrijven kennis maken met composteerbare verpakkingen

Ambachtelijke koekjesbakker Van Eigen Deeg uit Nijmegen stapte onlangs over op een sustainable verpakking van Bio4Pack. “We zijn erg blij met deze opdracht. Het aantal productcategorieën waarbij sustainable verpakkingen van Bio4Pack worden gebruikt groeit hiermee weer verder”, laat het bedrijf weten. “We weten als geen ander dat ondernemingen graag willen overstappen op een dergelijke verpakking, maar ook dat er getwijfeld wordt vanwege de onbekendheid met het materiaal.” Om het gemakkelijker te maken ervaring op te doen met de verpakkingen van Bio4Pack is het bedrijf hierdoor een samenwerking aangegaan met Geostick.

“Wanneer je op een verantwoorde wijze producten maakt, dan hoort daar vanzelfsprekend een minstens net zo'n verantwoorde verpakking bij. Een verpakking die kwalitatief minstens net zo goed is als een verpakking gemaakt van traditionele grondstoffen”, aldus Bio4Pack. Het bedrijf noemt als voorbeeld de verpakking voor Van Eigen Deeg, die bestaat uit een 2-laags cellulose binnenwerk dat aan de buitenzijde voorzien is van een papieren wikkel vervaardigd uit landbouwafval van PaperWise. Het cellulose binnenwerk laat zich uitstekend sealen waardoor de koekjes heerlijk vers en knapperig blijven. Ook de etiketten en de lijm die gebruikt wordt voor de etiketten voldoen aan de strenge EN13432 norm voor compostering. De verpakking mag na gebruik dan ook in de groene afvalbak en vergaat in een professionele composteringsinstallatie binnen negentig dagen.

De samenwerking met Geostick maakt het mogelijk om composteerbare verpakkingen in lage oplages te bestellen en in full colour te bedrukken, zelfs vanaf één exemplaar. Geostick biedt digitaal bedrukte composteerbare film aan in co-licentie met Bio4Pack waardoor verpakkingen voldoen aan de strenge GeostickEN13432 norm voor compostering. De verpakkingen mogen dan ook worden uitgevoerd met het bekende kiemplantlogo (7P0466). Bio4Pack: “Met deze ontwikkeling maken wij het voor iedereen mogelijk om zelf te ervaren dat composteerbare verpakkingen dé oplossing zijn voor een circulaire economie.”

Kijk voor meer informatie op www.bio4pack.com.