HomeNieuwsBedrijven en personenBio4Pack en TIPA Compostable Packaging bundelen krachten

Bio4Pack en TIPA Compostable Packaging bundelen krachten

TIPA Compostable Packaging heeft Bio4Pack overgenomen. Bio4Pack, een Europese leider in composteerbare verpakkingsoplossingen, heeft zich bij TIPA aangesloten om een ​​uitgebreid composteerbaar verpakkingsportfolio te creëren, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de steeds groeiende belangstelling voor echt circulaire verpakkingsoplossingen op de markt.

Met de overname van Bio4Pack voegt TIPA een drietal nieuwe productgroepen toe aan haar bestaande aanbod waarmee ze een leidende positie als leverancier van composteerbare eindproducten op de Europese markt inneemt. Het assortiment van TIPA wordt door de overname van Bio4Pack verrijkt met papieren verpakkingen uit landbouwafval, trays en netten kopen.

De overname van Bio4Pack zal ook ten goede komen aan de klanten van TIPA door de uitbreiding van het accountmanagement team in Nederland en Duitsland en de lokale opslagfaciliteiten. De overname past in de strategie van TIPA om samen te werken met marktleiders, zowel geografisch als in productportfolio, om duurzame oplossingen te promoten om de wereldwijde plasticcrisis te bestrijden.

TIPA ontwikkelt en produceert baanbrekende flexibele composteerbare verpakkingen die binnen enkele maanden composteren en een volledig circulaire oplossing bieden voor flexibel plastic afval. TIPA-verpakkingen doen niet onder voor de hoogwaardige eigenschappen van conventionele plastic verpakkingen, zoals sterkte, bewerkbaarheid, transparantie en houdbaarheid – maar laten geen afval achter, net als elk ander organisch afval. De verpakkingsoplossingen voor de gehele toeleveringsketen omvatten films en laminaten voor verpakkingsfabrikanten en verpakkingstoepassingen op maat voor voedings- en modemerken.

In de afgelopen 15 jaar is Bio4Pack ook uitgegroeid tot marktleider op het gebied van composteerbare verpakkingen. Het ontwikkelt en produceert verpakkingen die voldoen aan de wens van consumenten en producenten om schadelijk plastic verpakkingsafval te verminderen. Dit heeft geresulteerd in een compleet assortiment composteerbare verpakkingen die voldoen aan diverse strenge normen. Bio4Pack zal onder de vertrouwde naam in de markt actief blijven.

Daphna Nissenbaum, CEO en mede-oprichter van TIPA: “Samenwerken met andere spelers in de sector van duurzame verpakkingsoplossingen is van grote waarde. De overname van Bio4Pack stelt ons in staat om onze bestaande expertise en portfolio uit te breiden en TIPA's verpakkingsoplossingen op maat verder te laten groeien.”

Patrick Gerritsen, CEO van Bio4Pack: “Het is een eer om door TIPA te worden overgenomen, aangezien dit bedrijf in heel Europa – en over de hele wereld – bekend staat om hun innovatieve verpakkingen. Met de uitgebreide ervaring van beide bedrijven op dit gebied, ben ik vol vertrouwen dat we de plasticvervuiling op aarde aanzienlijk kunnen verminderen.”

www.bio4pack.com