HomeNieuwsBij TPU-Services draait alles om de juiste dosering

Bij TPU-Services draait alles om de juiste dosering

tpu

TPU-Services uit Middelburg is al bijna vijftien jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren, installeren en onderhouden van doseerinstallaties voor het met uiterste precisie doseren en mengen van chemicaliën in water of andere vloeistoffen. De dynamische organisatie, gevestigd op industrieterrein Arnestein II produceert zowel standaard als klantspecifieke doseerinstallaties, die volledig zijn aangepast aan de toepassingseisen.

Daarnaast geniet het bedrijf grote bekendheid met het opknappen en keuren van roestvast stalen Intermediate Bulkcontainers (IBC’s) voor het vervoer van chemicaliën over de weg. De derde specialiteit van TPU Services is glasparelstralen van roestvast staal.

Doseren met precisie

Directeur/eigenaar Martin Wattel: ”Onze specialisatie is doseerapparatuur voor de procesindustrie en doseerinstallaties voor waterbehandeling van bijvoorbeeld watermaatschappijen, slibverwerkingsbedrijven, elektriciteitcentrales en slachterijen. ‘Met onze apparatuur kan de opdrachtgever een optimale menging van het te doseren product realiseren. Wij leveren doseerinstallaties zowel in standaarduitvoeringen als volgens de specificatie van de opdrachtgever.”

”De doseersystemen worden geleverd in skid-vorm, die bestaat uit een waterdichte lekbak met voorraadvat en daaraan een of meer doseerunits gekoppeld. Om uitval van het proces te voorkomen, adviseren wij de opdrachtgever altijd een doseerunit met een back-upsysteem te laten bouwen. Naast roestvast stalen doseerapparatuur vervaardigen wij kunststof exemplaren voor chemicaliën die niet compatibel zijn met roestvast staal.”

”In geval van bijvoorbeeld speciale opdrachten of tijdens het onderhoud van de eigen apparatuur bieden wij de mogelijkheid standaard doseerapparatuur bij ons te huren. Bij de plaatsing daarvan bepalen wij in overleg met de klant de gewenste instellingen. Het gebeurt nogal eens dat die installatie vervolgens van ons wordt overgenomen, of dat de klant ons een nieuwe maatwerkinstallatie laat bouwen.”

Intermediate Bulkcontainers (IBC’s)

Elke 2,5 jaar moeten IBC’s worden geïnspecteerd en elke 5 jaar worden gekeurd. TPU Services is een door TNO geautoriseerde keuringsorganisatie. Nadat de IBCs zijn gekeurd, zijn zij UN-gecertificeerd, ofwel geschikt zijn voor vervoer over de weg van diverse stoffen, waaronder zware chemicaliën. Daarnaast beschikt TPU Services over speciale apparatuur om IBC’s te repareren en te opwaarderen.

Glasparelstralen

“Roestvast staal vereist een vakkundige behandeling. Die expertise hebben wij in huis. In onze glasstraalunits stralen en conserveren wij roestvast stalen objecten, zoals IBC’s, lekbakken, bevestigingsmaterialen. Na deze opwaardering voldoen zij weer aan de hoogste keuringseisen en strengste normen”, aldus Martin Wattel.

TPU Services b.v. werkt als Erkend Leerbedrijf samen met ROC Zeeland. Verder is het bedrijf VCA gecertificeerd en ontvangt naar verwachting eind 2009 de ISO 9001 certificering.

Kijk voor meer informatie op www.tpu-services.nl

Bron: DeOndernemer.nl