HomeMachinesPrimair verpakkenBij GKS Packaging komen grootse dingen in een kleine verpakking

Bij GKS Packaging komen grootse dingen in een kleine verpakking

Sinds de introductie van de MP125 in 2009, die opgevolgd werd door de MP150 in 2012, zijn deze kleine VVVS-machines een groot succes voor GKS Packaging. De MP125 was de eerste verticale vorm-, vul- en sluitmachine met een machinevolume van minder dan één kubieke meter. In 2014 introduceerde GKS de volledig modulaire bouwwijze van haar CP- en UP-serie. Alle inmiddels bekende en bewezen voordelen van deze bouwwijze worden nu ook doorgevoerd bij MINI, de opvolger van de MP150.

Met MINI biedt GKS opnieuw een uitermate compacte VVVS machine, gekenmerkt door ‘inventive simplicity' en ‘frameless design'. Ondanks haar kleine afmetingen is MINI een ‘volwassen' machine met een capaciteit tot 65 verpakkingen per minuut en een maximale zakbreedte van 160 mm. Standaard is MINI voorzien van: heatseal sealsysteem voor PP/laminaat/papier, zijdelingse folie verstelling, 7” full colour touchscreen, einde foliedetectie en servo-gestuurd folietransport. Bij het ontwerp van deze ‘frameloze' machine is ook rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu. Onder andere de foliebok is volledig gemaakt van gerecycled oceaanplastic.

Evenals alle andere GKS machines kan MINI uitgevoerd worden met vele opties. Bijvoorbeeld een sealsysteem ten behoeve van PE-folie, begassing, easy opening met schenktuit, blokbodem mechanisme, fotocel voor voorbedrukte folie en thermotransferprinter. Uiteraard kunnen boven MINI meerdere soorten doseersystemen geplaatst worden, zoals een weger, pomp of schroefdosering. Mede dankzij de lage bouwhoogte is MINI ook zeer geschikt voor handmatige dosering.

Toepassingen voor MINI zijn bijvoorbeeld het verpakken van kleine porties dressing of sauzen, croutons, kaas, nootjes, etc. MINI heeft een hogere capaciteit en een grotere zakbreedte dan zijn voorganger. Dit in combinatie met de modulaire bouwwijze en alle mogelijke opties geeft MINI een unieke positie in de markt. Er zijn al volop MINI’s geïnstalleerd en gestart met hun dagelijkse productie.

www.gkspackaging.com