HomeNieuwsBiercarré wint Horecava Jubileumaward

Biercarré wint Horecava Jubileumaward

horecava-biercarre

Het kunstconcept voor restaurants Proeven van Kunst en het tapsysteem Biercarré (met bier in dozen) winnen beiden de Horecava Jubileumaward. Deze prijs is bestemd voor de ‘meest innovatieve awardwinnaar' uit de geschiedenis van de wedstrijd die in 2001 zijn primeur beleefde. Na lang overleg besloot de jury beide innovaties, ieder bestemd voor een geheel verschillende doelgroep, de prijs toe te kennen. De prijzen zijn maandag 11 januari 2010 uitgereikt ter gelegenheid van de 10e editie van de Horecava Innovation Award.

De Horecava Innovation Award is in het leven geroepen om innovatie voor de horeca- en cateringbranche te stimuleren en te belonen. Uit de reacties van alle winnaars uit het verleden blijkt dat het winnen van de award bedrijven stimuleert om te investeren in verdere uitwerking en verbetering van de innovatie. Bovendien komen winnaars nu binnen bij grote bedrijven en boren gemakkelijker nieuwe markten aan.

Biercarré, tapsysteem met bier in dozen 

‘Biercarré' van Bier in Box/Biercarré in Purmerend won in 2009 met een tapsysteem met bier uit dozen. Een technische innovatie, die duurzaam, arbo-vriendelijk en kostenbesparend is. Het tapsysteem bestaat uit bier in dozen van 20 liter. De dozen bevatten vacuümzakken met plat bier, waar tijdens het tappen koolzuur en zuurstof aan wordt toegevoegd. Bier in dozen heeft als voordelen: geen retourverpakkingen, minder opslag nodig, minder tillen, geen fustenreiniging en is in te zetten als extra tappunt. De overwinning bracht het bedrijf in een stroomversnelling, zowel in de traditionele horeca als in nichemarkten als cruise- en charterschepen. Inmiddels bestaan ook systemen voor andere dranken (Coolcarré), verhuurt Biercarré mobiele bars met het tapsysteem, wordt een tankbiersysteem met hetzelfde principe ontwikkeld en wordt samengewerkt met een grote brouwer. De jury zag het product vorig jaar als een systeem met vele voordelen, voor gebruiker en milieu. De jury van nu prijst de voortvarendheid, het innovatieve karakter en de kracht om met grote partijen in de markt samen te werken. De Biercarré is een oplossing voor een brede groep horeca- en cateringbedrijven.

Kijk voor meer informatie op www.horecava.nl en/of www.biercarre.nl.