Home Nieuws Beurzen en evenementen Bezoekers van EMPACK 2013 krijgen een uniek inzicht in de wereld van...

Bezoekers van EMPACK 2013 krijgen een uniek inzicht in de wereld van labels

AWA Alexander Watson Associates en easyFairs werken samen om de bezoekers van de verpakkingsbeurs EMPACK 2013, op 27-28 maart in ’s Hertogenbosch, een volledig overzicht te geven van de labelindustrie, labeltechnologiën en gerelateerde ontwikkelingen in één dag. Het AWA DecTec Europe Labeling & Package Decorating Technologies Seminar 2013 wordt gehouden op en tijdens de eerste dag van EMPACK 2013, op woensdag 27 maart.

De labelindustrie en technologiën

Het seminarprogramma geeft de deelnemers de mogelijkheid hun kennis van de labelindustrie en decoratietechnologiën in slechts 6 uur te updaten. Dr. William Llewellyn, vice-president en senior consultant van AWA Alexander Watson Associates, opent het seminar met een overzicht van de verscheidene label- en decoratiemarkten in marktaandelen en productievolumes per continent, marktsegment, technologie en eindgebruik.

Een vergelijking van de voornaamste labeltechnologiën: zelfklevende, in-mold, sleeve and glue-applied labels, wordt gemaakt door Jack van der Hoeven, verkoop- en marketingmanager bij de label printer CCL Label. Het programma wordt voortgezet met een presentatie over de redenatie achter de keuzes voor een bepaalde labeltechnologie.

Hans Poortinga, eigenaar van IML Experts, geeft zijn visie als printer op het digitaal printen en decoreren van labels en verpakkingen. Clayton Sampson neemt het onderwerp een stap verder en geeft uitleg wat direct-to-product inkjet printing betekent voor decoratie van plastic componenten en verpakkingen.

Clayton Sampson is de algemeen directeur van Cyan Tec en een veelvuldig spreker met betrekking tot deze technologie.

Toegevoegde waarde voor labels en verpakkingen

Een label is meer dan ‘slechts' een decoratie. René Goossens, algemeen directeur van Leonhard Kurz Benelux, toont dit aan gedurende zijn presentatie over de beveiligingselementen en functionaliteiten die verwerkt kunnen worden in labels en verpakkingen.

Netwerken en receptie

Na het seminar is er de mogelijkheid voor de deelnemers om de beurs te bezoek en deel te nemen aan de receptie van EMPACK.

Klik hier om het volledige programma te downloaden of klik hier om online te registreren voor het seminar.

Kijk voor meer informatie op www.easyFairs.com/EMPACK-NL.